Annonce
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE ville hellere spille videre end gå på tidlig sommerferie

Pierre Kanstrup og Christian "Greko" Jakobsen får sommerferie torsdag. Det ligger endnu ikke fast, hvornår spillerne vender tilbage til træningsbanen, men det bliver formentlig i begyndelsen af august. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Stod det til SønderjyskE, blev spillerne ikke sendt på sommerferie torsdag. Cheftræner Glen Riddersholm og sportschef Hans Jørgen Haysen ville hellere spille videre i Europa Playoff-kampene.

SønderjyskE: Egentlig burde andenpladsen i nedrykningsgruppen udløse en kamp mod nummer et fra den anden gruppe.

Men sådan bliver det ikke i SønderjyskE's tilfælde. Holdet er færdigt for i år, når kampen mod Lyngby er spillet, og imens får enten Horsens og Randers altså en fribillet i første runde af Europa Playoff-spillet, hvor der spilles om Danmarks lavest rangerede plads i de europæiske turneringer.


Annonce

Der ligger mange ulemper i, at vi bliver hevet ud.

Sportschef Hans Jørgen Haysen


Det skyldes, at SønderjyskE vandt pokalfinalen og har kvalificeret sig til en højere rangeret plads i Europa. Derfor giver det ikke mening, at SønderjyskE er med i konkurrencen om en plads, som holdet alligevel ikke har interesse i at vinde.

Men i Europa Playoff-kampene fastsættes også holdenes endelige placering i superligaen, og her opstår problemet.

Der er cirka en million kroners forskel på at ende som nummer ti og nummer syv, og SønderjyskE mister muligheden for at spille sig til flere tv-penge.

- Jeg sidder og skal varetage en forretning. Vi har nogle budgetter, som vi skal leve op til. I og med at vi bliver trukket ud af en turnering, betyder det, at vi ikke kan hente bedre placering og dermed placeringspenge. Og så er der kampdagsindtægter. Nu er der begyndt at blive åbnet op for publikum heldigvis. Der ligger mange ulemper i, at vi bliver hevet ud, siger sportschef Hans Jørgen Haysen, der helst ville have spillet de kampe, SønderjyskE nu slipper for.

En provokation

Det samme ville cheftræner Glen Riddersholm.

- Grundlæggende irriterer det mig, hvis vi skal stå i de officielle annaler som nummer ti, hvis vi reelt kunne have været nummer syv. Det provokerer mit konkurrencegen og min mentalitet. Men det er nu engang den præmis, vi spiller under, siger han.

Han ville gerne have brugt kampene til arbejde med sit hold.

- Jeg ville rigtig gerne have spillet flere kampe, for det kunne vi bruge som hold, og jeg kunne bruge det som træner til at arbejdet med konceptet. Vi har kun været i gang i et år, og det tager to-tre år at bygge noget op.

Riddersholm kan dog også se en potentiel fordel i, at hans hold ikke har flere kampe. Spillerne kan få tidlig ferie og vende tilbage til en opstart med grundige forberedelser. Den sidste superligakamp spilles først 29. juli, og dermed har SønderjyskE-spillerne tre uger mere til ferie og forberedelse end de hold, der slutter sæsonen sidst.

- Vi kan give spillerne en ferie, og så får vi en lang opstart. Vi skal forsøge at gøre det til en fordel ved at strukturere og planlægge os ud af det, konstaterer cheftræneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Det er ret forudsigeligt, at Team Esbjerg måtte lade livet

Annonce