Annonce
SønderjyskE Ishockey

SønderjyskE vinder historisk guld

SønderjyskE sikrede sig guldet efter en overbevisende sejr over Cracovia Krakow. Foto: Jacob Schultz

SønderjyskE har skrevet historie.

Som det første danske hold nogensinde har SønderjyskE vundet guld i en europæisk turnering.

Med den tredje sejr i finalerunden i Continental Cup - denne gang en sejr på 3-1 over Cracovia Krakow - sikrede SønderjyskE sig søndag eftermiddag den samlede sejr, inden finalerundens sidste kamp spilles søndag aften.

SønderjyskE bragte sig foran efter tre et halvt minut ved MacGregor Sharp, og derefter var der aldrig tvivl om, at hjemmeholdet ville slå Krakow. SønderjyskE var dominerende og det bedste hold på isen. Krakow havde intet at spille for, og de sønderjyske scoringer så ud til så småt at tage modet fra polakkerne.

Daniel Nielsen lukkede kampen med mål i anden og tredje periode.

Krakow reducerede med knap to minutter igen, men det var for sent til, at sejren kom i fare.

Med sejren har SønderjyskE syv point, mens Neman Grodno og Nottingham Panthers begge har fire. De to hold mødes søndag aften, men weekendens værter fra Vojens er bedre indbyrdes mod begge mandskaber og kan derfor ikke hentes i tabellen.

Ingen kan fravriste SønderjyskE guldet og trofæet.

SønderjyskE har skrevet historie.

Kampen i tal

SønderjyskE-Cracovia Krakow 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

1-0 MacGregor Sharp, ass. Frederik Bjerrum, Steffen Frank (3.26), 2-0 Daniel Nielsen, ass. Daniel Kønig Hansen (25.24), 3-0 Daniel Nielsen, ass. Konsta Mäkkinen (40.50), 3-1 Adam Domogala, ass. Mateusz Bepierszcz (58.14)

Udvisninger

SønderjyskE 4x2 min., Krakow 4x2 min.

Tilskuere

4107

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce