Annonce
SønderjyskE Ishockey

SønderjyskE vinder historisk guld

SønderjyskE sikrede sig guldet efter en overbevisende sejr over Cracovia Krakow. Foto: Jacob Schultz

SønderjyskE har skrevet historie.

Som det første danske hold nogensinde har SønderjyskE vundet guld i en europæisk turnering.

Med den tredje sejr i finalerunden i Continental Cup - denne gang en sejr på 3-1 over Cracovia Krakow - sikrede SønderjyskE sig søndag eftermiddag den samlede sejr, inden finalerundens sidste kamp spilles søndag aften.

SønderjyskE bragte sig foran efter tre et halvt minut ved MacGregor Sharp, og derefter var der aldrig tvivl om, at hjemmeholdet ville slå Krakow. SønderjyskE var dominerende og det bedste hold på isen. Krakow havde intet at spille for, og de sønderjyske scoringer så ud til så småt at tage modet fra polakkerne.

Daniel Nielsen lukkede kampen med mål i anden og tredje periode.

Krakow reducerede med knap to minutter igen, men det var for sent til, at sejren kom i fare.

Med sejren har SønderjyskE syv point, mens Neman Grodno og Nottingham Panthers begge har fire. De to hold mødes søndag aften, men weekendens værter fra Vojens er bedre indbyrdes mod begge mandskaber og kan derfor ikke hentes i tabellen.

Ingen kan fravriste SønderjyskE guldet og trofæet.

SønderjyskE har skrevet historie.

Annonce

Kampen i tal

SønderjyskE-Cracovia Krakow 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

1-0 MacGregor Sharp, ass. Frederik Bjerrum, Steffen Frank (3.26), 2-0 Daniel Nielsen, ass. Daniel Kønig Hansen (25.24), 3-0 Daniel Nielsen, ass. Konsta Mäkkinen (40.50), 3-1 Adam Domogala, ass. Mateusz Bepierszcz (58.14)

Udvisninger

SønderjyskE 4x2 min., Krakow 4x2 min.

Tilskuere

4107

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];