Annonce
SønderjyskE Ishockey

SønderjyskE vinder stort over Herning: Er nu alene på andenpladsen

SønderjyskE Ishockey var i den grad ovenpå, da Herning tirsdag aften var på besøg i Vojens. Foto: Jacob Schultz
SønderjyskE vandt tirsdag aften 3-0 over Herning Blue Fox, efter holdene lå a point inden kampen. Med seks kampe tilbage i grundspillet ligger SønderjyskE nu alene på andenpladsen i Metal Ligaen.

SønderjyskE: SønderjyskE slog Herning Blue Fox 3-0 tirsdag på hjemmebane i en kamp, der aldrig rigtig levede op til forventningerne.

Det var en en usædvanlig vigtig kamp for begge mandskaber, da SønderjyskE tog imod Herning Blue Fox i Frøs Arena tirsdag aften. Inden kampen blev fløjtet igang, lå SønderjyskE og Herning nemlig a point med 72 point hver efter sæsonens første 41 kampe.

Holdene lå således på henholdsvis andenpladsen og tredjepladsen i Metal Ligaen med syv kampe tilbage af grundspillet. Derfor var det altså en kamp, der helst skulle vindes af begge mandskaber, hvis de ville have de bedste chancer for en optimal seeding i slutspillet, hvor andenpladsen skal møde syvendepladsen og tredjepladsen skal møde sjettepladsen i første runde. Dertil kan seedingen afgøre hjemmebanefordel, hvis holdene mødes igen i en af slutspillets senere runder.

Selvom begge hold har et godt stykke op til Aalborg Pirates på førstepladsen, så var det Metal Ligaens to mest formstærke hold, der mødtes tirsdag. Kigger man på formen over de sidste 10, 15 og 20 kampe, så er det altså Herning, der er ligaens bedste hold, og SønderjyskE, der er næstbedst.

Derfor var der et ekstra pres på SønderjyskE, der også havde tabt fire af de første fem indbyrdes opgør mod midtjyderne i denne sæson.

Annonce

Kampen i tal

SønderjyskE - Herning Blue Fox 3 - 0

1-0 Mike Little, ass. Frederik Bjerrum, MacGregor Sharp (16:19, 4 mod 5), 2-0 Steffen Frank, ass. Mads O. Lund, Daniel Nielsen (21:04), 3-0 Phil Lane, ass. Mike Little, MacGregor Sharp (27:20)

Udvisninger

SønderjyskE: 3x2 min.

Herning Blue Fox: 8x2 min.

Tilskuere

3017

Klar til kamp

Det havde sønderjyderne nok med i baghovedet. SønderjyskE lagde hvert fald kampen ud med at være mere langt mere fysiske og kæmpede hårdere efter pucken end Herning. Det resulterede i, at SønderjyskE havde kontrollen på banen i hele første periode, hvor holdet fik sendt ni skud mod mål mod kun fire af Herning.

Trods flere gode chancer gik der dog noget tid, før SønderjyskEs Mike Little leverede kampens første scoring, efter Frederik Bjerrum fandt ham stående helt og aldeles fri kun få meter foran Hernings mål.

Scoringen kom i et powerplay med få minutter tilbage af første periode og sendte lydniveauet hos publikum, der allerede var højt, et niveau op. Hernings udebanefans havde en trommeslager med i hallen, men det var næste umuligt at høre ham for de overdøvende SønderjyskE-fans.

En ulige affære

Den samme stemning og niveau på banen spredte sig til resten af kampen. Kort inde i anden periode scorede SønderjyskEs Steffen Frank til 2-0, og ikke længe efter scorede Phil Lane til 3-0, og her begyndte hjemmepublikum at synge og danse, mens den designerede sektion til udebanefansne næsten ligeså godt kunne have stået tom.

Til gengæld kom der lidt liv i Herning på isen. Herning var mere aggressive i kampens sidste tredive minutter og var flere gange tæt på skabe noget, der kunne have være farligt for SønderjyskE.

Men hjemmeholdet og ikke mindst keeper Patrick Galbraith svarede tilbage med bundsolidt forsvar hver gang.

Herningspillerne blev mere frustreret, som kampen skred frem. Efter en aktion bag Hernings mål hev Hernings Joanne Virtnanen fat i kraven på SønderjyskEs Daniel Nielsen, der førte til to minutters udvisning til begge spillere og nogle knap så pæne ord om dommerne og Joanne Virtnanen fra SønderjyskEs ivrige fans.

Det var sådan set sidste gang, der skete noget, som fik publikum til at reagere. Tredje periode var for det meste præget af, at SønderjyskE pakkede sig sammen i forsvaret, og perioden endte derfor også målløs.

Kampen endte 3-0 til SønderjyskE, der tog tre point med hjem, og som nu ligger alene på andenpladsen i Metal Ligaen.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce