Annonce
Aabenraa

Sønderjyske virksomheder vil sælge bæredygtighed

- Det er noget af et spring at gå fra sønderjyske mål til verdensmål. Men det er en logisk og helt nødvendig udvikling, siger borgmester H.P. Geil (th) sammen med formanden for Udviklingsråd Sønderjylland Leif Friis Jørgensen. PR-foto: Maria Tuxen Hedegaard

Verden over skal Sønderjylland komme op som et oplagt søgeresultat, når man er på jagt efter et bæredygtigt produkt. Udviklingsråd Sønderjylland går i gang med brandingopgaven.

Sønderjylland: Det er oplagt at bruge den globale efterspørgsel på bæredygtighed som motor for produktudvikling, rekruttering og branding af erhvervslivet i Sønderjylland. Det mener sønderjyske virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommuner i Udviklingsråd Sønderjylland.

- Bæredygtighed er en nødvendighed for klodens overlevelse. Forbrugere i hele verden efterspørger mere bæredygtighed og flytter deres forbrug efter det. Dermed er det også en kæmpe mulighed for udvikling af produkter og ny forretning på et globalt marked, siger formand for Udviklingsråd Sønderjylland, Leif Friis Jørgensen, der også er direktør for Naturmælk, i en pressemeddelelse.

Sønderjylland har mange virksomheder, der allerede leverer bæredygtige løsninger og produkter bl.a. inden for transport, fødevarer og energi- og produktionsteknologi.

Derfor sætter Udviklingsråd Sønderjylland gang i projekt "Grøn Landsdel 2030", der de kommende to år skal kortlægge og udvikle landsdelens erhvervsprofil som underleverandør til FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

FN: Godt tænkt

FN's Udviklingsprograms nordiske kontor i København roser det sønderjyske fokus:

- Verdensmålene involverer og engagerer alle sektorer, specielt den private sektor, som er en vigtig aktør, der kan bidrage med viden, nye investeringer og innovative løsninger i samarbejde med den offentlige sektor. Det er derfor meget positivt, at Udviklingsråd Sønderjylland sætter fokus på bæredygtighed, siger direktør for UNDP's Nordiske Kontor, Camilla Brückner. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce