Annonce
Aabenraa

Sønderjyske virksomheder vil sælge bæredygtighed

- Det er noget af et spring at gå fra sønderjyske mål til verdensmål. Men det er en logisk og helt nødvendig udvikling, siger borgmester H.P. Geil (th) sammen med formanden for Udviklingsråd Sønderjylland Leif Friis Jørgensen. PR-foto: Maria Tuxen Hedegaard

Verden over skal Sønderjylland komme op som et oplagt søgeresultat, når man er på jagt efter et bæredygtigt produkt. Udviklingsråd Sønderjylland går i gang med brandingopgaven.

Sønderjylland: Det er oplagt at bruge den globale efterspørgsel på bæredygtighed som motor for produktudvikling, rekruttering og branding af erhvervslivet i Sønderjylland. Det mener sønderjyske virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommuner i Udviklingsråd Sønderjylland.

- Bæredygtighed er en nødvendighed for klodens overlevelse. Forbrugere i hele verden efterspørger mere bæredygtighed og flytter deres forbrug efter det. Dermed er det også en kæmpe mulighed for udvikling af produkter og ny forretning på et globalt marked, siger formand for Udviklingsråd Sønderjylland, Leif Friis Jørgensen, der også er direktør for Naturmælk, i en pressemeddelelse.

Sønderjylland har mange virksomheder, der allerede leverer bæredygtige løsninger og produkter bl.a. inden for transport, fødevarer og energi- og produktionsteknologi.

Derfor sætter Udviklingsråd Sønderjylland gang i projekt "Grøn Landsdel 2030", der de kommende to år skal kortlægge og udvikle landsdelens erhvervsprofil som underleverandør til FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Annonce

FN: Godt tænkt

FN's Udviklingsprograms nordiske kontor i København roser det sønderjyske fokus:

- Verdensmålene involverer og engagerer alle sektorer, specielt den private sektor, som er en vigtig aktør, der kan bidrage med viden, nye investeringer og innovative løsninger i samarbejde med den offentlige sektor. Det er derfor meget positivt, at Udviklingsråd Sønderjylland sætter fokus på bæredygtighed, siger direktør for UNDP's Nordiske Kontor, Camilla Brückner. /exp

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce