Annonce
Sport

Sønderjyskes håndboldmænd slår Mors-Thy i tæt opgør

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Med torsdagens hjemmesejr mod Mors-Thy spillede Sønderjyske sig på tredjepladsen i Primo Tours Ligaen.

Efter en tæt kamp vandt håndboldherrerne fra Sønderjyske over Mors-Thy på hjemmebane med 26-24 torsdag aften.

Dermed spillede sønderjyderne sig på tredjepladsen i Primo Tours Ligaen med 16 point foran både Skjern og Bjerringbro-Silkeborg.

For gæsterne fra Mors-Thy betød nederlaget, at holdet ligger nummer ni med ti point, hvilket er to point fra slutspilspladserne.

Sønderjyske kom foran i første halvlegs indledning og førte 9-5 efter et kvarter, men hjemmeholdet satte føringen over styr i første halvleg.

Mors-Thy halede ind på sønderjyderne, og gæsterne kunne gå til pause med en ganske imponerende føring på 13-11.

Dermed ventede der en opgave for hjemmeholdet, og Sønderjyske kom da også buldrende ud til anden halvleg og fik udlignet til 13-13 efter tre minutter.

Mors-Thy lod målene vente på sig, og gæsternes første scoring kom først seks minutter efter pausen, da Lasse Pedersen fra fløjen udlignede til 14-14.

Anden halvleg blev en tæt omgang, hvor spillet og scoringerne bølgede frem og tilbage.

Med fem minutter tilbage udlignede Mors-Thy til 24-24 og kunne tillade sig at drømme om point, men i løbet af det sidste minut scorede Sønderjyske to gange og sikrede sig dermed sejren på 26-24.

Den sidste scoring blev sat ind af Frederik Børm med et enkelt sekund igen.

Mikkel Kjær Møller blev topscorer for Sønderjyske med ni mål, mens Jacob Hessellund scorede otte gange for gæsterne.

/ritzau/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce