Annonce
Vejen

Sønderskov holder julemarked for 30. gang

Den smukke gamle herregård ved Brørup danner rammen om endnu et stort julemarked. Der jules to weekender op imod jul, og på markedet finder man alt fra nybagte klejner til smukt pyntede juletræer. Arkivfoto
To weekender op imod jul vil den gamle herregård være smukt pyntet op. Besøgende vil kunne handle i de mange boder og smage på julens lækkerier.
Annonce

SØNDERSKOV: Så juler de igen på Sønderskov. Faktisk gør de det for 30. gang, og den gamle, smukke herregård vil i weekenderne 23. - 24. november og 30. november - 1. december byde på et stort julemarked med alt, hvad et ægte julehjerte måtte begære.

Museet på Sønderskov har fejret jul lige siden, det flyttede ind i den gamle herregård syd for Brørup.

Det årlige julemarked er årets største arrangement på museet, og det holdes oppe af de mange frivillige hjælpere og aktører, hvoraf mange vender tilbage år efter år.

Sønderskov fyldes igen i år med spændende boder, fyldt med masser af varer. I Riddersalen og på gårdspladsen vil der være levende musik, blandt andet leveret af Vejen Musikskoles elever. Bagerst i haven ved Havehuset vil der være en hyggelig julecafé, hvor man kan købe en varm kop kaffe eller en kold sodavand og nyde lune æbleskiver eller et stykke kage.

Her kan man også lave sin egen juledekoration eller købe pyntegran med hjem. Fra smedjen vil der lyde taktfaste hammerslag, og en svag duft af røg vil komme én i møde.

Jul på Sønderskov

* Jul på Sønderskov tiltrækker hvert år cirka 2.200 gæster fra Vejen Kommune og opland.

* Cirka 25 frivillige personer hjælper med at afvikle arrangementet.

* Jul på Sønderskov løber over to weekender: 23. - 24. november og 30. november - 1. december. Arrangementet afvikles i tidsrummet fra klokken 11-16.

* Der betales entré; børn har gratis adgang.

Annonce

Kør gratis med hestevogn

Traditionen tro vil man kunne i forbindelse med julemarkedet på Sønderskov kunne få en gratis tur med hestevogn, og i herregårdens køkken vil man lave vafler og koge klejner. Klejnerne koges efter en gammel hotelopskrift fra Holsted, og man kan få smagsprøver og en opskrift med sig hjem.

På førstesalen findes Juleklippeværkstedet og Nissehulen. Juletræer vil være pyntede, og i herregårdens Havestue vil et stort træ være pyntet, som det så ud i starten af 1900-tallet på Askov Højskole.

Der julehygges både om store og små, når der er "Jul på Sønderskov". Arkivfoto
Julebag i køkkenet og nykogte klejner - mums. Arkivfoto
Har man lyst, kan man få en gratis tur med hestevogn i de idylliske omgivelser ved Sønderskov. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce