Annonce
Sydjylland

Søndervig Vandværk: Det ligner chikane fra forsyningens side

Det har taget det meste af dagen at udbedre den overgravede hovedledning i Søndervig. Foto: Lars Kryger
Et brud mellem Søndervig Vandværk og Ringkøbing-Skjern Forsyning, da vandværket torsdag aften holdt generalforsamling, blev markant understreget, da der mindre end et døgn senere skete et brud på en vandledning i Søndervig.
Annonce

Søndervig: "Der er i øjeblikket vandbrud i Søndervig. Tidshorisonten er ikke forsyningen bekendt. Da det ikke er i Ringkøbing-Skjern Forsynings forsyningsområde, kontaktes formand Jens Hebroe på telefon 20107934 for yderligere oplysninger."

Sådan lød beskeden på Ringkøbing-Skjern Forsynings hjemmeside fredag.

Forsyningen var, som direktør Finn Jessen fredag aften fortalte Dagbladet, bekendt med ledningsbruddet, men havde ikke noget at gøre med reparationen:

- Søndervig Vandværk har selv siden nytår ønsket 100 procent at håndtere alt arbejde omkring Lalandia-byggeriet og opførelsen af den nye rundkørsel, så det er dem, der tager sig af det, lød det fra forsyningsdirektøren.

- Det ligner ren chikane, mener Peter Lambæk, der er næstformand i Søndervig Vandværks bestyrelse.

- Ringkøbing-Skjern Kommune er i færd med at anlægge en rundkørsel, og det har de hyret en entreprenør til. Da han er ved at grave af, kommer han til at hakke Søndervig Vandværks hovedledning over. Det skete klokken 11.30 i formiddag, fortæller Peter Lambæk.

Da kommunen ejer Ringkøbing-Skjern Forsyning, mener Peter Lambæk, at forsyningen også burde udbedre skaden, som kommunens entreprenør på stedet har forårsaget.

Han peger desuden på, at Søndervig Vandværk har en driftsaftale med Ringkøbing-Skjern Forsyning om, at forsyningen skal vedligeholde vandværkets ledninger.


Aftalen er ganske vist opsagt fra forsyningens side, men den løber til og med årsskiftet 20-21, så de burde udbedre den skade, som kommunens arbejde har forvoldt på vores hovedledning.

Peter Lambæk, næstformand i Søndervig Vandværk


- Aftalen er ganske vist opsagt fra forsyningens side, men den løber til og med årsskiftet 20-21, så de burde udbedre den skade, som kommunens arbejde har forvoldt på vores hovedledning, mener Peter Lambæk.

Han var sammen med den halve bestyrelse for vandværket på stedet det meste af dagen for at forsøge at udbedre skaden.

Bruddet på vandledningen har betydet en afbrydelse af vandet i en lang række huse og sommerhuse på klitten.

Vandforsyningen skulle ved 21-tiden være retableret, så der igen er vand i hanerne.

Torsdag aften holdt Søndervig Vandværk i øvrigt generalforsamling, og besluttede der at ophøre helt med driftsaftalen med Ringkøbing-Skjern Forsyning og opføre et nyt vandværk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce