Annonce
Danmark

Søren Gade angriber Venstre-ansatte: Jeg kender mine fjender

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Søren Gade langer ud efter Venstre-chef, efter at Gade har ansat kontroversiel person til kontor i Bruxelles.

Venstres stemmesluger ved valget til Europa-Parlamentet Søren Gade langer søndag i Ekstra Bladet ud efter flere personer i sit eget parti.

Det sker, efter at mediet har fortalt, at han fra 1. september har ansat en person til sit kontor i Bruxelles, der tidligere har haft ansættelse i Venstre.

Det ville der i sig selv ikke være noget odiøst i, hvis det ikke havde været for det faktum, at Søren Gades nyansatte er den samme person, som i foråret blev afsløret i at have aflyttet Venstre-møder i sommeren 2018.

- Personen er altså branddygtig. Og det er derfor, jeg har ansat vedkommende. Nu har jeg selv to børn på den alder. Og hvis de lavede en fejl, så ville jeg blive ked af, at de skulle forfølges ned i helvede resten af deres dage, siger Søren Gade.

Ekstra Bladet kunne i foråret fortælle om den usædvanlige sag, hvor toppolitikere i Venstre som daværende politisk ordfører Britt Bager og daværende gruppeformand Karen Ellemann blev aflyttet på telefonmøder.

Det skete, fordi den tidligere ansatte i Venstre loggede ind på partiets mødetelefon, efter at personens ansættelse i partiet var ophørt.

Søren Gade peger som baggrund for ansættelsen på, at han er blevet næstformand i Europa-Parlamentets fiskeriudvalg.

Personen, han har ansat, har efter sin ansættelse i Venstre arbejdet i Udenrigsministeriet med netop fiskeriområdet.

- Hvis jeg ikke havde fået fiskeriudvalget, så havde personen siddet i Udenrigsministeriet endnu, siger Søren Gade til Ekstra Bladet.

Gade, der fik 201.696 stemmer ved valget til Europa-Parlamentet, mener, at historien kommer frem, fordi flere personer i Venstre på Christiansborg ser skævt til ham.

- Det er ham den lille oppe fra Nordjylland, der har et horn i siden på mig. Og så er det Andreas Thyrring (chef for Center for Kommunikation og Politik hos Venstre, red.), der også har et horn i siden på mig.

- Jeg ved udmærket godt, hvem jeg har som fjender derinde på Christiansborg, lyder bandbullen fra Søren Gade.

Det fremgår ikke, hvem "ham den lille oppe fra Nordjylland" er.

Andreas Thyrring afviser Søren Gades udlægning.

- Jeg har ikke et horn i siden på Søren Gade eller nogen andre, og jeg har ikke haft noget som helst at gøre med tilblivelsen af denne historie, skriver Andreas Thyrring i en sms til Ekstra Bladet.

Da sagen om aflytning kørte i foråret, skrev Venstres partisekretær, Claus Richter, til Ekstra Bladet:

- Vi konstaterede, at der var en ubuden gæst med på vores telefonmorgenmøder. Da vi opdagede det, tog vi de nødvendige forholdsregler.

Søren Gades udmelding kommer efter en hård måned for Venstre, hvor både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen forlod deres post efter interne uenigheder, som blev for meget for Venstres bagland.

Den kommende formand og næstformand skal udpeges 21. september på Venstres ekstraordinære landsmøde.

Foreløbig kandiderer politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen til formandsposten, mens retsordfører Inger Støjberg lige nu er eneste kandidat til at blive næstformand.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce