Annonce
Tønder

Søren slog forbudt græsplæne rundt om byvåben: - Det så herrens ud

Sådan ser græsplænen rundt om byvåbnet ud efter, at Søren Stokbæk slog græsset. Inden han slog det, var græsset ifølge Søren Stokbæk 60 centimeter højt. Foto: Matilde Bøjlund Andersen
Tønder Kommune har besluttet, at der skal være enggræs og stauder rundt om byvåbnet og mindestenen for Genforeningen i Højer. Derfor skulle græsset kun slås en gang om året, men Søren Stokbæk, der bor overfor, kom til at slå det, fordi det så herrens ud. Det begejstrer ikke kommunen.

Højer: Den lille, grønne plet i Højer, hvor byvåbnet og mindestenen for Genforeningen står, er som led i en sparerunde for nyligt gået over til at henstå med enggræs. Tønder Kommune har i samarbejde med lokalrådet blandt andet sået spiselige planter og stauder. For at skulle sikre de mest optimale vækstbetingelser, skulle græsplænen derfor slås en gang om året. Den årlige klipning var planlagt til at skulle ske i efteråret, men det kom Søren Stokbæk, der bor lige ved siden af byvåbnet, til at lave om på.

- Græsset var efterhånden vokset til omkring 60 centimeter, man kunne næsten ikke se hverken byvåbnet eller mindestenen. Det så herrens ud, jeg troede, at det var en fejl, at græsset ikke var blevet slået. Jeg var sikker på, at det var en forglemmelse eller på grund af sygdom, siger han.

Derfor kørte han en tur på plænen med sin Husqvarna-græsslåmaskine.

Annonce

- Jeg kunne næsten ikke slå græsset, fordi det havde vokset sig så højt, lyder det fra Søren Stokbæk.

Han synes, det var ærgerligt, at to af byens attraktioner var blevet svære at få øje på.

- Jeg synes, det er lidt en vits, at man vil til at have vild natur rundt om byvåbnet, når man i forvejen har så mange flotte natursteder i og omkring Højer. Når der kommer folk udefra, plejer de ofte at se byvåbnet og mindestenen. Det kan man ikke på samme måde, når græsset er så højt. Jeg synes, det er lidt af en fadæse, siger han.

Kommunen ikke begejstret

Hos Tønder kommune er Christian Kjær-Andersen, der er afdelingsleder i Vej og Park, ikke begejstret for, at Søren Stokbæks plæneklipper har været i gang.

- Det mest fornuftige man kan gøre, hvis man gør skade på andres ejendom, det er at melde sig selv, hvilket den pågældende også har gjort. Og så er der ikke mere i den sag, siger han.

Christian Kjær-Andersen er irriteret over, at projektet nu er sat tilbage.

- Det ligger lidt i sagens natur, at hvis det er meningen, at græsset og planterne skal gro op og klippes en gang om året, så synes jeg ikke, det er en god idé, at han er gået ud og har klippet græsset i juni måned, siger han og fortsætter:


Det ligger lidt i sagens natur, at hvis det er meningen, at græsset og planterne skal gro op og klippes en gang om året, så synes jeg ikke, det er en god idé, at han er gået ud og har klippet græsset i juni måned

Christian Kjær-Andersen, Tønder Kommune


- Sket er sket, men hvis man har stauder selv, så vil man heller ikke synes, det var fint, hvis de blev hugget ned på et forkert tidspunkt. Hele fidusen forsvinder så, siger han.

Annonce

Marsken ind i byen

Hele idéen bag at lade græsset gro rundt om byvåbnet er, at man vil trække naturen ind i byen. Også selvom der i forvejen er flotte natursteder i og omkring Højer.

- Lokale stauder skal være med til at trække marsken ind i byen. Det er en tendens, man efterspørger og laver flere steder. Det er i tidens ånd, siger Christian Kjær-Andersen.

I en gruppe på det sociale medie Facebook, skriver Søren Stokbæk i et opslag undskyld for, at han kom til at fjerne ukrudt med mere på græsplænen. Han lover også, at han ikke vil gøre det igen.

Annonce
Tønder For abonnenter

Opskriften på et langt og lykkeligt ægteskab: - Jeg har bare gjort det, som hun sagde

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Ingen kommuner er over kritisk corona-grænse: Se her hvem der intet smittetryk har

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer

Annonce