Annonce
Haderslev

Søren Synsmand slår på tromme: Stafet for Livet får pengene

Søren Pedersen er superfan af Die Herren. Det er nu 10. gang, at han arrrangerer en velgørenhedskoncert med bandet i Haderslev. Skal du selv op og give et nummer i år?- Nej, det kan jeg love for, at jeg ikke skal, siger Søren, som spiller trommer i sin fritid og har et trommesæt stående på sit kontor i synshallen på Bygnaf. Foto: Dorthe Rasmussen
Overskuddet fra årets Die Herren koncert på spillestedet Månen skal gå til Stafet for Livet og kampen mod kræft.

HADERSLEV: I år er ti. gang, at Søren Pedersen fra Sydjysk Bilsyn på Bygnaf arrangerer en koncert med U2 kopi-bandet Die Herren til fordel for et lokalt formål.

Koncerten er altid den første lørdag i oktober - denne gang lørdag den 5. oktober - på spillestedet Månen/Kulturhus Bispen.

- I år har jeg valgt, at overskuddet fra koncerten skal gå til Stafet for Livet Haderslev. Det er et anliggende, der kommer alle ved, for vi har alle haft et bekendtskab med kræften. Jeg har selv for mange år siden mistet min far til kræften, og det er jeg ikke blevet helt færdig med, fortæller Søren Pedersen.

Af den årsag har han ikke hidtil deltaget i stafetten i Damparken, der i år igen blev én af verdens største stafetter med mere end 6500 deltagere.

- Jeg kan mærke, at jeg ikke er der endnu, hvor jeg skal gå rundt dernede. Men jeg har støttet to hold i år som sponsor. Det er et rørende og fantastisk godt arrangement, som der står rigtig mange engagerede frivillige kræfter bag. Det synes jeg, at man skal støtte op om, fastslår Søren Pedersen, som også håber, at se flere af deltagerene fra stafetten til årets jubilæums-koncert på Månen.

Der er plads til 250 mennesker, og billetter koster 200 kroner og sælges efter først til mølle på Billetten.dk.

Søren Pedersen har lavet en aftale med kommunen om leje af Månen, og han vil også selv stå for øl-salget med hjælp fra frivillige i baren.

I 2017 blev overskuddet fra koncerten på hele 12.000 kroner, som gik til Sct. Georgs Gildernes aktivitetslejr i Ørby Hage.

I fjor var det Hospice Sønderjylland, der modtog en check på 8.900 kroner.

- Beløbet var blev lidt mindre, så jeg håber, at vi kan komme lidt op igen, og at folk, der har deltaget i stafetten, lige vil lave en slutspurt hos mig på Månen den 5. oktober, slutter Søren Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce