Annonce
Sydjylland

Søren tjener 2000 kroner i måneden på at fragte fremmede mellem Esbjerg og Aarhus

Søren Hansen Overbeck kører dagligt mellem sit arbejde i Aarhus og sit hjem i Esbjerg. Han tager ofte passagerer med på ruten gennem samkørselstjenesten GoMore. Foto: Frederikke Lillerøj

Søren er flittig bruger af samkørselstjenesten GoMore og har haft 670 passagerer fra alle samfundslag med på turen mellem Esbjerg og Aarhus i løbet af det seneste halvandet år. - Jeg ser det som en hjælp til andre, mere end jeg ser det som et tilskud til brændstof, siger han.

Annonce

Trafik: Fra 7 til 80 år gamle, studerende til direktører, hunde og katte. Søren Hansen Overbeck, 26, fra Esbjerg har kørt med lidt af hvert, når han hver dag tager den knap to timer lange tur mellem sin bopæl i Esbjerg og sit arbejde som forsikringsmægler assistent i Aarhus.

Og tilbage igen.

Ligesom tusindvis af andre danskere fylder han de tomme sæder med passagerer fra samkørselstjenesten GoMore. Siden august 2015 har han haft 670 passagerer med på den 160 kilometer lange tur gennem Jylland. Og det har ført til mestendels gode oplevelser for den unge sydjyde.

- Jeg får snakket med mange forskellige mennesker. Rent personligt har er jeg virkeligt blevet god til at smalltalke. Jeg tror, at det tog mig 300 ture, at finpudse fortællingen om, hvad det egentligt er, jeg arbejder med, siger han og fortsætter:

- Selvom det er trættende, at skulle fortælle den samme historie om og om igen, så er det som regel hurtigt overstået, og så kan vi komme til at snakke om noget andet. Jeg tror, at jeg flytter fra Esbjerg, før jeg stopper med at have folk med.

 
Annonce

- Jeg ved godt, hvad det koster

Tager man turen fra Esbjerg til Aarhus til Esbjerg med DSB, så koster det 270 kroner. På bagsædet af Sørens flødefarvede Renault Captur, koster turen mellem Aarhus og Esbjerg 80 kroner. Dividerer man antallet af ture ud på antallet af måneder, han har kørt den knap 200 kilometer lange tur, giver det gennemsnitligt knap 2000 kroner lige ned i foret hver måned. Men ifølge den garvede bilist, er det ikke drivkræften bag de mange lifts til fremmede mennesker.

- Jeg bruger cirka 4000 kroner i måneden på brændstof, så selvfølgelig er det et godt tilskud, men det er overhovedet ikke derfor, jeg gør det. Jeg ser det som en hjælp til andre mennesker. Jeg ved godt, hvad det koster og hvor lang tid det tager at tage offentlig transport. Og så er det rart, at have selskab på den lange tur, fortæller den 26-årige chauffør.

Hver søndag går Søren Hansen Overbeck ind og opretter lifts, som passer med arbejdstiderne for den kommende uge. Det, at man hver dag, skal have nogle med, giver en manglende fleksibilitet, men ifølge GoMore-chaufføren, er det ikke nødvendigvis negativt.

- Selvfølgelig er det træls, at jeg ikke lige kan blive en halv time ekstra på arbejdet, hvis det brænder på, men omvendt så gør det også, at jeg bliver nødt til at blive færdig og komme ud af døren, siger han.

Annonce

- Vil du købe min papegøje?

Blandt de 670 personer er der også gengangere. Blandt andet har Søren haft en dreng på ni år med fra sin mor i Aarhus til mormoderen i Esbjerg flere gange de sidste to år, ligesom han har flere både unge og ældre kandidatstudrende, som han jævnligt samler op på vejen mellem Esbjerg og Aarhus.

- Det bliver en lidt mærkelig relation, fordi når man kører sammen flere gange, så kommer man hurtigt til at snakke om mere personlige ting, så det næsten bliver helt venskabeligt, fortæller han.

Når man spørger til den bedste oplevelse på de mange ture, er det svært for den 26-årige sydjyde, at komme med et entydigt svar:

- Det har jeg meget svært ved at svare på, men min sjoveste oplevelse var med en ældre dame, jeg skulle have med fra Aarhus, som slet ikke havde forstået konceptet. Først ville hun have turen gratis, fordi hun var kommet alt for tidligt og havde shoppet for flere tusinde kroner i et center i nærheden af, hvor vi skulle mødes. Da vi så fik det ud af verden, så brugte hun resten at turen på at sælge mig en papegøje. Det lykkedes dog ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Kun tre kommuner går fri af bekymrende smittetal: Nu har coronaen også godt fat i Sønderborg og Vejen

Annonce