Annonce
Haderslev

Søsætning af dambåden og aflysning af sejladser

Det gode skip Dorothea, Haderslev Dambåd, blev forleden søsat og prøvesejlet. Desværre kommer båden til at ligge fast ved kaj i hvert fald indtil den 13. april, har bestyrelsen besluttet. Det er naturligvis restriktionerne i forbindelse med den nuværende coronavirus-krise, der har dikteret beslutningen. Privatfoto

Haderslev: Forleden blev Haderslev Dambåd søsat på en solrig og vindstille forårsdag. Haderslev Dambåd Dorothea blev af sin skipper sejlet ud til Mågeøen på en "jomfru-sejlads", der i disse coronatider desværre bliver den eneste et stykke tid. Ledelsen i Dorothea Haderslev Dambåd ApS har nemlig besluttet, at t aflyse samtlige sejladser foreløbig frem til og med den 13. april 2020.

- Det gør vi dels af hensyn til vores kunder og medarbejdere, dels for at understøtte og bakke op omkring Regeringens anbefalinger. Vi glæder vi os til at se vores kunder igen på den anden side af Corona-virusen, siger Alex Bødiker i en pressemeddelelse på vegne af bestyrelsen for Dorothea, Haderslev Dambåd ApS.

Når der igen sejles på Haderslev Dam bliver der som altid mulighed for at booke båden til bryllup, fødseldage, jubilæer, firmafester osv.

Dambåden Dorothea kan, når sæsonen igen optages, bookes til alt fra bryllupper, fødselsdage over jubilæer og firmafester. Ligesom båden naturligvis tilbyder rutesejlads. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce