Annonce
Esbjerg

Søskende får udvidet fordel i dagtilbud

Børn & Familieudvalget i Esbjerg Kommune udvider søskendefordelen i kommunale og selvejende dagtilbud.

Esbjerg: Det skal være lettere for forældre at få plads til deres børn i det samme kommunale eller selvejende dagtilbud, og derfor har Børn & Familieudvalget i Esbjerg netop besluttet at udvide fordelen for søskende. Konkret betyder det, at børn kan komme ind i den samme daginstitution eller dagpleje som deres søskende før andre børn på ventelisten.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommunen.

Forslaget om at justere søskendefordelen kommer fra et af kommunens syv dagtilbudsområder og har været til høring i daginstitutionernes og dagplejens forældrebestyrelser, der bakker positivt op om tiltaget.

Annonce

Venteliste i et halvt år

Indtil nu har retningslinjerne for søskendefordel været formuleret sådan, at pladsanvisningen i videst muligt omfang tager hensyn til, at søskende kan komme i det samme dagtilbud. Med de nye retningslinjer kan søskende komme ind, hvis der er plads, også selv om andre børn har stået på ventelisten i længere tid. Hvis flere børn med søskende i dagtilbuddet står på venteliste, går den ledige plads til det barn, der har været skrevet op i længst tid.

Søskendefordelen forudsætter dog, at barnet har været skrevet på ventelisten i mindst et halvt år, og forældrene skal tage imod en ledig plads tre måneder før eller efter, at barnet har brug for den.

Som et led i justeringen af retningslinjerne ophæves også begrænsningen på 30 ekstra pladser, der siden 2012 har fungeret som en buffer forbeholdt søskende og børn med særlige behov på 0-2 år, og det åbner for, at flere børn kan komme ind i dagtilbuddene med søskendefordel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce