Annonce
Varde

Søster spiller på landsholdet - nu er Pernille udtaget til sin første landskamp

Pernille Marie Madsen spiller midterforsvar både på Varde IF's Piger U18 DM- hold samt U16-landsholdet. Foto: Karina Øhlenschlæger
Storesøster Marie Madsen spiller på A-landsholdet i fodbold, det samme har mor gjort, og nu er det Pernilles tur til at spille i rødt og hvidt.

Nordenskov/Varde: Siden U14 har den nu 15-årige Pernille Marie Madsen fra Nordenskov været med til landsholdssamlinger og -træninger, men i starten af november er hun udtaget til at spille sin første landskamp. Hun fik nyheden, da landstræneren ringede til hende.

- Det er da fedt, men jeg er ikke sådan en, der tænker så meget over det, siger hun.

Kampene er mod Tyskland, og Danmark er på hjemmebane i Køge.

Selvom det er venskabskampe, er der også noget på spil for pigerne. Inden uge otte skal der udtages en gruppe, som skal med til England, hvor der er træning og turnering med USA, Danmark, England og Spanien på landsholdscentret i England.

Annonce
Storesøster Rikke Marie Madsen spiller på A-landsholdet. Foto: Fodboldbilleder.dk

Fodboldfamilien

Det rød-hvide landsholdsblod løber i årerne på familien Madsen, hvor Pernille er den yngste af fire børn.

Storesøster Rikke Marie Madsen er med på det nuværende A-landshold og lever af at spille klubfodbold i Oslo. At hun har en storesøster, der har vist, at landsholdet er en mulighed, har også givet Pernille lyst til at spille med i toppen.

- Det kunne være meget sjovt. Hvis ikke hun (Rikke Marie red.) var kommet på landsholdet, havde jeg nok ikke tænkt på det, siger Pernille Marie Madsen.

Den ældste storesøster, Trine Marie, spiller fodbold i Aarhus. Storebroren er den eneste i familien, der ikke spiller fodbold.

Mor, Mette Marie Madsen, spillede selv på landsholdet i sin ungdom, men hun stoppede på grund af en skade. I dag er hun formand for Varde IF og en af holdlederne for Piger U18 DM - det hold Pernille Marie Madsen også spiller på.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce