Annonce
Billund

Søsterloge deler ud i anledning af fødselsdag

Vilma Lakridskonfekt med det borgerlige navn Dorthe Kierkegaard tog på vegne af Danske Hospitalsklovne imod 10.000 kroner fra Søsterloge nr. 82 Lyngen Grindsted. Foto: Martin Ravn

I anledningen af Søsterloge nr. 82 Lyngen Grindsteds 25-års fødselsdag, blev der tirsdag delt gaver ud for i alt 49.000 kroner til seks modtagere.

Grindsted: Seks forskellige initiativer blev tirsdag eftermiddag beriget med donationer på samlet 49.000 kroner fra Søsterloge nr. 82 Lyngen Grindsted.

I logen, som hører til i Ordensbygningen på Vestre Boulevard, bliver der hvert år doneret penge til humanitære formål, og i anledningen af, at det tirsdag var præcis 25 år siden, at den lokale loge blev dannet, var der skruet op for mængden af gaver.

Med uddelingen er logen blandt andet med til at biddrage til, at borgerne i Grindsted vil komme til at se en ny julebelysning på Torvet, og at medlemmerne af Grindsted-Billund Parkinsonforening kan komme til arrangementer, ligesom der var økonomisk støtte til både julemærkehjem og hospitalsklovne.

Annonce

De fik støtte

Julemærkehjemmet Fjordmark i Sønderjylland, støttet med 10.000 kroner.

Projekt Puttetæpper, som laver tæpper til børnene på julemærkehjem, støttet med 4000 kroner.

Grindsted Handelsstandsforening, støttet med 10.000 kroner til ny julebelysning på Torvet.

Grindsted-Billund Parkinsonforening, støttet med 5000 kroner til arrangementer.

Danske Hospitalsklovne, støttet med 10.000 kroner, som er øremærket regionshospitalet i Esbjerg.

Naturrum Sdr. Omme, støttet med 10.000 kroner til indkøb af køkkenudstyr og inventar til nybyggeri.

Flemming Elbæk og Johnny Hansen fra Grindsted Handelsstandsforening glæder sig over, at en check på 10.000 kroner fra Søsterloge nr. 82 Lyngen Grindsted betyder, at der kan komme ny julebelysning på Torvet. Foto: Martin Ravn

Ikke så hemmeligt

Logen har i dag 52 medlemmer, og 14 af dem var med, da logen i 1993 for første gang så dagens lys.

- Før i tiden syntes folk altid, at en loge var noget hemmeligt noget, men det er det ikke. Det eneste, vi ikke fortæller om, er vores ritualer, fortæller Bente Bodenhoff, der er overmester i logen.

Selvom hovedparten af medlemmerne har nået en alder, hvor de er blevet en smule grå i toppen, er en loge ikke kun noget for ældre mennesker.

- Vi har på det seneste fået et par yngre søstre, og jeg tror, at der er nogle flere på vej til foråret, siger Bente Bodenhoff og forklarer, at der er plads til nye medlemmer.

- I princippet skal man anbefales, men hvis der er nogle, som gerne vil vide noget mere om os, kan man altid kontakte os, og så kan vi tage en snak om det, siger hun.

Det var i anledningen af Søsterloge nr. 82 Lyngens 25 års fødselsdag, at der tirsdag blev uddelt donationer for i alt 49.000 kroner til seks forskellige modtagere. Foto: Martin Ravn

Modeshow og julemarked

I søsterlogen bliver der holdt møde hver anden onsdag, og i løbet af året bliver der lavet arrangementer. Alt overskud bliver givet til velgørende formål.

- Vi laver hvert år et modeshow, hvor vi inviterer venner og naboer, og vi laver hvert år et julemarked. Alle de penge, vi tjener ved de ting, går ubeskåret til donationer, siger Bente Bodenhoff.

Bente Bodenhoff står som overmester i spidsen for de 52 medlemmer af Søsterloge nr. 82 Lyngen Grindsted. 14 af de 52 medlemmer har været med siden logens grundlæggelse i 1993. Foto: Martin Ravn
Hver anden onsdag mødes logens medlemmer i Ordensbygningen på Vestre Boulevard i Grindsted. Foto: Martin Ravn
Søsterloge nr. 82 Lyngen Grindsted fejrede tirsdag 25 års fødselsdag. I anledningen af fødselsdagen blev der uddelt donationer for i alt 49.000 kroner til seks forskellige modtagere. Foto: Martin Ravn
Vilma Lakridskonfekt med det borgerlige navn Dorthe Kierkegaard tog på vegne af Danske Hospitalsklovne imod 10.000 kroner fra Søsterloge nr. 82 Lyngen Grindsted. Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Vilma Lakridskonfekt med det borgerlige navn Dorthe Kierkegaard tog på vegne af Danske Hospitalsklovne imod 10.000 kroner fra Søsterloge nr. 82 Lyngen Grindsted. Foto: Martin Ravn
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikschef jagtede kødtyv på gaden

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce