Annonce
Varde

Søsterlogen donerer 5.000 kroner til specialbørnehave

VARDE: I anledning af søsterloge nr. 72 Vesterleds 30 års stiftelsesdag har logen besluttet at donere 5.000 kr. til specialbørnehaven Solsikken i Varde. Pengene er øremærket til indkøb af specialredskaber, som kan påvirke børnenes udvikling i positiv retning. Solsikkens børn er mellem 0 og 7 år, og de har varigt fysisk og psykisk nedsat funktionsevne.

Kommunikation, leg og trivsel er omdrejningspunkter i disse børns hverdag. Virksomhedsleder Edith Schmidt var i efteråret 2009 i logen for at fortælle om sin virksomhed og om, hvordan man der arbejder med de svært handicappede børn. Hun fortalte og viste nogle redskaber, som de ansatte selv har udviklet, fordi budgettet ikke kan dække større indkøb af den slags.

Odd Fellow Ordenen har et humanitært formål, og på landsplan doneres syv-otte millioner til forskellige humanitære formål. Disse penge finansieres blandt andet af de cirka 15.000 danske medlemmers kontingentindbetalinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce