Annonce
Vejen

Søsterlogens julestue blev ny succes

Julestuen i logebygningen i Vejen blev en ny succes. Privatfoto

Vejen: Den traditionsrige julestue, som Søsterloge nr. 71 Modersmålet i Vejen står bag, blev også i år en stor succes, og i løbet af fire timer blev der indsamlet et stort beløb, som vil blive uddelt til lokale og humanitære projekter i lokalområdet.

Loge-søstrene er allerede i gang med at finde ud af, hvilke projekter i Vejen Kommune, som skal tildeles i år af det indsamlede beløb.

Der stod igen i år rigtig mange gæster og ventede på at komme ind, da dørene til julestuen i logebygningen blev åbent. Der var stor interesse for boderne, og specielt for tombolaen med rigtig mange flotte præmier sponsoreret af lokale butikker og firmaer.

I samarbejde med Vejen Kommune bruges pengene fra salget af hjerterne til julegaver til børn med behov for gaver. De besøgende gæster benyttede sig flittigt af muligheden for at gøre indkøb af hjerterne i dagens løb.

Fra Den Lille Café var der pænt salg af frikadeller med hvidkål, hjemmelavede rødbeder og brød, gløgg og æbleskiver, kaffe/te og kager, vin, øl og sodavand, og gæsterne hyggede sig.

Der var også rundvisning i logesalen for interesserede gæster, som blev orienteret om Odd Fellow Ordenen og dens virke.

En rigtig dejlig dag med hyggemusik på flygel, som blev spillet af en af logebrødrene fra Broderloge nr. 92 Kongeaa, var medvirkende til et vellykket arrangement.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce