Annonce
Vejen

Søstre var i gavehumør

De mange modtagere af overskuddet fra Odd Fellow Søsterloge 71´s julestue - i alt 41.000 kroner blev delt ud, Foto: Hanne Oxlund
Igen i år har Odd Fellow Søsterloge Nr. 71 Modersmålets julestue uddelt et flot overskud til humanitære projekter i Vejen Kommune.

Vejen: Overskuddet fra december måned julestue gav hele 41.000 kroner, og beløbet er nu blevet uddelt til humanitære projekter i Vejen Kommune, som alle har gjort en stor indsats for at hjælpe børn, unge og ældre. Projekter, der har fået tildelt donationer, er følgende:

Øster Lindet Idrætsforening: Beløbet skal gå til deres minigolfbane, som igangsættes, når vejret tillader. Øster Lindet er en lille landsby med kun ca. 450 indbyggere, hvoraf mange er aktive i landsbyen. Der er derfor nu taget initiativ til at lave en minigolfbane med 18 huller, som vil være godkendt til turneringer. Banen skal ligge bag byens landsbyhus, som udlejes til arrangementer.

Tandem Klubben: Donationen skal bruges til vedligeholdelse af alle deres cykler, men hovedsageligt til fire elcykler, som de selv har lavet og selv skal vedligeholde.

HUSET Frivilligcenter og Selvhjælp Vejen: De vil bl.a. vil bruge pengene til udflugt for socialt og økonomisk dårligt stillede familier. Sidste år var 19 voksne og 12 børn bl.a. i Økolariet i Vejle med bus og efterfølgende cafébesøg på LIDO Cafeen, hvor de fik burgere. Tidligere har de været på Søfart- og Fiskerimuseet i Esbjerg, DINO’s legeland i Fredericia og på Koldinghus.

Kærdalen: Tanken er at benytte donationen til sangbøger, fordi sang fylder meget i hverdagen. Der synges meget, og det er en aktivitet, som alle kender, og som er befordrende for mennesker med demens-sygdommen.

Dansk Folkehjælp: Pengene vil blive brugt til arbejdet med sociale netværk og til sangbøger. I forbindelse med uddelingen af julehjælp til sårbare børnefamilier, får familierne tilbud om at deltage i et netværk med ligestillede. Dette FamilieNET er udelukkende finansieret af lokale midler og der bydes på ture og oplevelser, som familierne ellers ikke har råd eller overskud til.

Brugerrådet v/Knudepunktet: Knudepunktet har et ønske om at arrangere en bustur til sommer, så både almindelige brugere af tirsdagsturene kan komme med, men også mulighed for at få kørestolsbrugere og psykisk sårbare brugere. Brugerrådet takker derfor Søsterloge Nr. 71 Modersmålet for økonomisk støtte, så der kan arrangeres en bustur for alle interesserede, - måske en tur til Rømø.

Gavetræ: Også i 2019 var der et specielt samlingspunkt for Julestuen: Det store juletræ. Juletræet blev i løbet af dagen pyntet med smukke julehjerter. Hver enkelt hjerte var sponsoreret af en gæst med 50 kr. som Julestuen har brugt til indkøb af julegaver til børn med særlige behov i Vejen kommune.

Vejen Ungdomsskole -markfræs: Donationen skal bruges til t-shirts med markfræslogo på. Man får den, når man har været der et bestemt antal gange eller har bestået nogle ”køreprøver”, man har lavet. Det vil få dem til at føle sig som medlem af deres gruppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce