Annonce
Vejen

Søstre var i gavehumør

De mange modtagere af overskuddet fra Odd Fellow Søsterloge 71´s julestue - i alt 41.000 kroner blev delt ud, Foto: Hanne Oxlund
Igen i år har Odd Fellow Søsterloge Nr. 71 Modersmålets julestue uddelt et flot overskud til humanitære projekter i Vejen Kommune.
Annonce

Vejen: Overskuddet fra december måned julestue gav hele 41.000 kroner, og beløbet er nu blevet uddelt til humanitære projekter i Vejen Kommune, som alle har gjort en stor indsats for at hjælpe børn, unge og ældre. Projekter, der har fået tildelt donationer, er følgende:

Øster Lindet Idrætsforening: Beløbet skal gå til deres minigolfbane, som igangsættes, når vejret tillader. Øster Lindet er en lille landsby med kun ca. 450 indbyggere, hvoraf mange er aktive i landsbyen. Der er derfor nu taget initiativ til at lave en minigolfbane med 18 huller, som vil være godkendt til turneringer. Banen skal ligge bag byens landsbyhus, som udlejes til arrangementer.

Tandem Klubben: Donationen skal bruges til vedligeholdelse af alle deres cykler, men hovedsageligt til fire elcykler, som de selv har lavet og selv skal vedligeholde.

HUSET Frivilligcenter og Selvhjælp Vejen: De vil bl.a. vil bruge pengene til udflugt for socialt og økonomisk dårligt stillede familier. Sidste år var 19 voksne og 12 børn bl.a. i Økolariet i Vejle med bus og efterfølgende cafébesøg på LIDO Cafeen, hvor de fik burgere. Tidligere har de været på Søfart- og Fiskerimuseet i Esbjerg, DINO’s legeland i Fredericia og på Koldinghus.

Kærdalen: Tanken er at benytte donationen til sangbøger, fordi sang fylder meget i hverdagen. Der synges meget, og det er en aktivitet, som alle kender, og som er befordrende for mennesker med demens-sygdommen.

Dansk Folkehjælp: Pengene vil blive brugt til arbejdet med sociale netværk og til sangbøger. I forbindelse med uddelingen af julehjælp til sårbare børnefamilier, får familierne tilbud om at deltage i et netværk med ligestillede. Dette FamilieNET er udelukkende finansieret af lokale midler og der bydes på ture og oplevelser, som familierne ellers ikke har råd eller overskud til.

Brugerrådet v/Knudepunktet: Knudepunktet har et ønske om at arrangere en bustur til sommer, så både almindelige brugere af tirsdagsturene kan komme med, men også mulighed for at få kørestolsbrugere og psykisk sårbare brugere. Brugerrådet takker derfor Søsterloge Nr. 71 Modersmålet for økonomisk støtte, så der kan arrangeres en bustur for alle interesserede, - måske en tur til Rømø.

Gavetræ: Også i 2019 var der et specielt samlingspunkt for Julestuen: Det store juletræ. Juletræet blev i løbet af dagen pyntet med smukke julehjerter. Hver enkelt hjerte var sponsoreret af en gæst med 50 kr. som Julestuen har brugt til indkøb af julegaver til børn med særlige behov i Vejen kommune.

Vejen Ungdomsskole -markfræs: Donationen skal bruges til t-shirts med markfræslogo på. Man får den, når man har været der et bestemt antal gange eller har bestået nogle ”køreprøver”, man har lavet. Det vil få dem til at føle sig som medlem af deres gruppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Trekantområdet

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce