Annonce
Vejen

Søstrelogens julestue gav flot resultat

Endnu engang kunne logesøstrene glæde sig over et flot overskud - denne gang på 42.000 kroner.

Vejen: Igen i år stod mange allerede i kø og ventede på at komme ind, da dørene til julestuen i logebygningen blev åbnet.

Interessen for de forskellige boder var også i år stor og ikke mindst for tombolaen og de mange flotte præmier, der var sponsoreret af lokale butikker og firmaer.

Det blev atter i år en stor succes for søsterloge nr. 71 Modersmålets julestue, og i løbet af fem timer blev der indsamlet et flot beløb, som betød, at der kan uddeles 43.000 kroner til lokale og humanitære projekter i lokalområdet efter fradrag af diverse udgifter. Hvilke projekter i Vejen Kommune, der skal påtænkes i år, er søstrene allerede gået i gang med at finde ud af.

Et stort arbejde for at få en god julestemning i logebygningen blev gjort, og rigtig mange søstre havde i flere måneder haft travlt med at lave forskellige ting til salg i julestuen. Der var bl.a. boder, hvor flere af søstrene havde produceret flotte juledekorationer og pyntede kranse, forskellige flotte ting af beton, malerier og syede billeder, juleting i strik og stof, hjemmelavede marmelader, græskar, småkager m.m.

Og så var der også et gavetræ som sidste år, hvor gæster kunne købe et hjerte til at hænge på træet til 50 kroner. Pengene ved salget af hjerter vil blive brugt i samarbejde med Vejen Kommune til køb af julegaver til børn med størst behov. Rigtig mange af de besøgende gæster benyttede sig af muligheden for at gøre et godt køb i løbet af dagen.

Som i tidligere år havde "Den Lille Café" åben hele dagen, og der var aktivitet med salg af frikadeller med hvidkål, hjemmelavede rødbeder og brød, gløgg og æbleskiver, hjemmelavede vafler med flødeskum samt kaffe, te, kage, øl, vin og sodavand.

For interesserede gæster var der også i år rundvisning i logesalen, hvor der var orientering om Odd Fellow Ordenen og dens virke, som måske kunne få gæsterne til at blive optaget i logen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Annonce