Annonce
Esbjerg

Søtrup dybt forundret over kontrakt-bombe med boliger på havnen: - Det er en besynderlig historie

Johnny Søtrup (V), forhenværende borgmester i Esbjerg gennem 24 år, har siddet i havnens bestyrelse i ligeså mange år. Han er stærkt forundret over lejekontrakten mellem havnen og Bjarne Pedersen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Tidligere borgmester Johnny Søtrup (V) stod last og brast med Esbjerg Havn i modstanden mod boliger på Dokken af hensyn til havnens virksomheder. Han er dybt forundret over nye oplysninger om direktør Bjarne Pedersens lejekontrakt med havnen.

Esbjerg: - Det er en besynderlig historie. Det må jeg sige.

Tidligere borgmester Johnny Søtrup (V) og forhenværende medlem af Esbjerg Havns bestyrelse er dybt forundret efter, at han torsdag blev informeret om, at direktør Bjarne Pedersen, manden bag Dokken-projektet med en mangeårig drøm om boliger på Dokken, er i besiddelse af en 100-årig lejekontrakt fra 2006, hvori en ellers obligatorisk passus i havnekontrakter om forbud mod boliger er streget ud.

- Jeg er aldrig blevet oplyst om, at Esbjerg Havn har indgået en kontrakt, hvori boligforbuddet var sløjfet. At Bjarne Pedersen er den eneste af areallejerne, der har sådan en kontrakt, og at vi i bestyrelsen aldrig har hørt om den, det er en besynderlig historie, det må jeg sige. Det er meget overraskende, siger Johnny Søtrup.

Igennem år og dag har han stået last og brast med Esbjerg Havn i havnens modstand mod boliger på havnearealer. Over årene har han løbende udtalt sig rosende om projektmager Bjarne Pedersens initiativrigdom, men han har samtidig bakket op om havnen, når den daværende havnedirektør Ole Ingrisch og bestyrelsesformand Flemming Enevoldsen har verbaliseret deres modstand mod boliger på havnens arealer.

- Jeg har simpelthen ikke nogen anelse om, hvad der er baggrunden for at indgå sådan en kontrakt samtidig med, at man yder modstand mod alle tilløb til boligbyggeri. Om filosofien bag har været, at der alligevel lå en bagstopper-funktion i en lokalplan, der ikke tillod boliger, kan jeg kun gisne om, siger Søtrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce