Annonce
Udland

Søvndal bekymret over blasfemi-sag i Pakistan

Danmark bør gå aktivt ind i sagen om en 11-årig pakistansk pige, der risikerer dødsstraf for blasfemi, mener dansk-pakistansk debattør og forfatter. Sagen er stærkt bekymrende, mener Villy Søvndal.

PAKISTAN: En 11-årig kristen pige, som lider af Downs Syndrom, risikerer i Pakistan at blive idømt dødsstraf i henhold landets skrappe love om blasfemi, fordi hun er beskyldt for at have brændt papirer med vers fra koranen. Men det vil være fuldstændig uacceptabelt, mener forfatter, debattør og integrationsrådgiver, Mohammad Rafiq, der opfordrer de danske politikere til at gå ind i sagen.

- Det er selvfølgelig ikke i orden at brænde koranen af, det siger sig selv. Men når der er tale om en 11-årig pige, der oven i købet lider af Downs Syndrom, har vi jo at gøre med en forfærdelig sag. Det er ikke acceptabelt og bør ikke ske, siger Mohammad Rafiq, der selv har pakistanske rødder.

Han mener, at den danske regering bør gå ind i sagen, hvis man vil gå forrest, når det handler om menneskerettigheder.

- Udenrigsminister Villy Søvndal bør træde i karakter. Hvis man kæmper for menneskerettigheder, så skal man ikke bare give penge til store organisationer, men også gøre noget helt konkret. Det er for slapt, hvis den danske regering ikke vil presse på i forhold til menneskerettigheder i sager som denne. Når en person, som er udviklingshæmmet, risikerer så voldsom en straf, skal vi i Danmark råbe op, siger Rafiq.

I en mail til Berlingske Nyhedsbureau skriver Villy Søvndal:

- Jeg er ikke bekendt med de nærmere omstændigheder vedrørende den aktuelle sag, men det lyder stærkt foruroligende. Der er i første omgang behov for hurtigt at få afklaret, hvad der er op og ned i den sag. Jeg hæfter mig da også ved, at den pakistanske præsident allerede har bedt om en nærmere undersøgelse af sagen.

Søvndal fortsætter:

- Da jeg var i Pakistan i juni og mødtes med den pakistanske regering, tog jeg behovet for at sikre overholdelse af menneskerettighederne op. Der er alvorlige problemer og behov for forbedringer.

Ifølge Mohammad Rafiq, der under Muhammed-krisen blandt andet rejste til Pakistan for at dulme muslimernes vrede over Danmark, er der masser af muligheder for at påvirke Pakistan i sagen.

- Jeg ved, hvilke muligheder der er for at påvirke de forskellige instanser i Pakistan. Så det er bare om at komme i gang, hvis de danske politikere vil handle og gøre noget for den her pige, siger han.

Rifta Masih, som den 11-årige pige hedder, blev anholdt torsdag i Mehrabad uden for hovedstaden Islamabad, og varetægtsfængslingen af pigen er siden blev en sag for Pakistans præsident Asif Ali Zardari. Han har således bedt sit indenrigsministerium om at gå ind i sagen, som har skabt protester fra muslimer, der kræver den 11-årige stillet til ansvar.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sydjylland

Ingen kommuner er over kritisk corona-grænse: Se her hvem der intet smittetryk har

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Sveriges statsminister væltet: Hvad skal der nu ske?

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

Erhverv

Gennembrud for Legos 150 eksperter: Nu er der lavet en klods af brugte plastikflasker

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Sydjylland

Har skudt 157 dyr: Nu er alle vildsvin i Danmark døde

Annonce