Annonce
Sport

Søvndrukne VM-kvinder får en fridag efter lang jubelnat

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Søvnmangel har sat sig sine spor i VM-truppen, så de danske spillere har fået fri fra træning.

Det danske kvindelandshold har træningstime i Kumamoto lørdag, men det er kun reserverne Cecilie Greve og Mia Rej, der snører sportsskoene.

Duoen har bedt om at få lov at træne for at holde sig i gang, mens landstræner Klavs Bruun Jørgensen har givet resten af truppen en tiltrængt fridag oven på pragtkampen mod Frankrig fredag aften lokaltid.

- En ting er den fysiske træthed, som helt sikkert er begyndt at melde sig, selv om vi har skiftet fornuftigt ud. Der er også den mentale træthed, siger landstræneren på et pressemøde lørdag formiddag.

- Det var et lille åg, der blev taget af skuldrene, og det skal vi selvfølgelig bearbejde. Vi stiller os ikke tilfreds med at være nået til næste runde. Nu gælder det om at komme op på hesten igen og være klar til Norge, siger han.

Holdet spillede sine fem indledende VM-kampe i løbet af syv dage, men det er ikke så meget slitage, der plager de danske spillere.

Det er snarere det klassiske slutrundeproblem med sene kampe, aftensmad efter midnat og sengetid langt ud på de små timer.

- Jeg har ikke sovet ret meget, for der var meget på spil i går (fredag, red.). Det tog lidt længere tid i omklædningsrummet, end det plejer. Vi fik snakket tingene igennem og fik jublet og nød det, siger bagspilleren Anne Mette Hansen.

Ud over pressemødet er der ikke noget på programmet for spillerne, der selv kan disponere over lørdagen.

Til gengæld skal landstræneren forberede sig på den svære opgave, der venter mod Norge søndag.

- Jeg skal se en masse video med Norge, og pigerne skal bare tage det roligt. Sådan som de har ageret indtil nu, er jeg ret sikker på, at de nok skal forberede sig ordentligt, siger Klavs Bruun Jørgensen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce