Annonce
Navne

S-bestyrelse peger på ny folketingskandidat: Politisk debattør og chefredaktør har meldt sig klar

Det er chefredaktøren på den socialdemokratisk orienterede netavis, Pio, og debattør, Jens Jonatan Steen, der er den indstillede kandidat til posten som folketingskandidat i Fredericia. Det er bestyrelsen, der har indstillet ham, og hvis der på den ekstraordinære generalforsamling 3. november gives grønt lys til københavnerens kandidatur, er det hans ansigt, der printes på plakaterne. Pressefoto/Jens Jonatan Steen

Onsdag blev det offentliggjort, hvem bestyrelsen i den socialdemokratiske partiforening i Fredericia har peget på som kredsens nye folketingskandidat.

Fredericia: Det er kun få dage siden, at den fredericianske John Nyborg (S) meldte ud, at han alligevel ikke ønskede at gå efter en plads på Christiansborg, når der til næste år er folketingsvalg.

Derfor måtte den lokale socialdemokratiske partiforening indstille kikkerten og finde en ny førstemand. Han er nu fundet.

- Det er med store ærefrygt, at jeg har meldt mig på banen som kandidat til at repræsentere Fredericia. Det er fantastisk by i vækst og udvikling, som fortjener et mandat på Christiansborg, lyder det fra Jens Jonatan Steen i en pressemeddelelse.

Annonce

- At vi har fået mulighed for tiltrække en kandidat, der står ved sine meningers mod, er villig til at udfordre de etablerede magthavere, og ved hvad der kræves for at sætte dagsordenen, er altafgørende for os. Jens Jonatan har i årevis vist sig som en debattør, der altid står på arbejdernes side og altid kæmper deres sag. Vi får en stærk stemme, der kan og vil kæmpe for Fredericia.

Karsten Cordtz, bestyrelsesformand i den socialdemokratiske partiforening i Fredericia

Kender scenen

Jens Jonatan Steen på 37 år og bosiddende i København er manden, bestyrelsen indstiller som kredsens folketingskandidat. Det er på den ekstraordinære generalforsamling den 3. november, at det endeligt bliver besluttet, hvem der skal hænge på plakaten. Det kræver dog i sig selv 25 stillere, der bakker kandidaturet op, hvis en anden kandidat skulle ende med at melde sig, inden fristen udløber på lørdag.

- Jeg stiller op, fordi jeg er overbevist om, at jeg kan trække mandatet til Fredericia, og fordi jeg ved, hvad der skal til for at omsætte mandatet til indflydelse, siger den måske nye folketingskandidat.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på den socialdemokratisk-orienterede netavis Pio, og der er ingen tvivl om, at Jens Jonatan Steen kender til den politiske scene, og det er noget, han vil gøre brug af.

- Jeg kender systemerne indgående og har set, hvordan djøf-isering, Finansministeriet og centralisering ødelægger dansk politik. Beslutninger bliver truffet henover hovedet på de mennesker, som de handler om. Det vil jeg være med til at ændre, siger Jens Jonatan Steen.

Privat har han en 4-årig søn, er bosiddende i København og opvokset i Sejling uden for Silkeborg.

Enstemmig bestyrelse

Jens Jonatan Steen var i 2008 med til at stifte tænketanken Cevea, hvor han var direktør frem til 2011. Herefter blev han analysechef, men stoppede i 2015, hvor han i marts blev chefredaktør for Pio.

Derudover er han medejer af kommunikationsvirksomheden, Råt & Usødet. I godt 20 år har kandidaten været politisk aktiv i Socialdemokratiet og har uddannelse, beskæftigelse og ulighed som mærkesager.

Indstillingen af Jens Jonatan Steen er sket af en enstemmig bestyrelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce