Annonce
Esbjerg

S-formand: Borgmesteren bør sørge for afklaring om Mølledammen

Jørgen Ahlquist var med i det Teknik og Byggeudvalg, der politisk besluttede en oprensning af Mølledammen i 2014. Han forstår ikke, hvad der har ændret sig siden dengang i forhold til, at den i dag ikke må grødeskæres og vedligeholdes, og han opfordrer borgmesteren til at tage affære. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Socialdemokratiets gruppeformand og tidligere medlem af Teknik & Byggeudvalget, Jørgen Ahlquist(S), mener, at borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) nu bør tage affære i sagen om Mølledammen.

Ribe: Sagen om Ribes Mølledam er nu kommet så langt ud, at borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) sammen med formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen(V) bør træffe en endegyldig, politisk beslutning.

Det mener socialdemokratiets gruppeformand, Jørgen Ahlquist, der fra sidelinjen har fulgt med i sagen om Mølledammen. Både som politiker, som ripenser og som tidligere medlem af kommunens Teknik & Byggeudvalg.

- Jeg har ikke et generelt ønske om, at borgmesteren går ind i enkelte sager, da vi har et kompetent byråd, der arbejder seriøst, men da grødesagen har haft så megen opmærksomhed, vil det klæde borgmesteren, at han tager udvalgsformanden i hånden og hjælper sagen på plads, siger Jørgen Ahlquist, der mener, at både politikere og forvaltning fortjener ro til deres arbejde.

Annonce

- Borgmesteren kan give en afklaring på, hvad der er op og ned. Hvad er besluttet politisk og hvad er der forhandlet med Miljøministeriet, siger Jørgen Ahlquist, der især som tidligere udvalgsmedlem ikke forstår processen.

Oprensning godt for dyrene

Han var i 2014 med til at beslutte politisk, at Mølledammen skulle oprenses. Da JydskeVestkysten dengang beskrev oprensningen, var der hverken tale om fare for planter eller dyreliv, selv om det også i 2014 var Natura 2000-område, eller at forvaltningen var imod beslutningen. Det blev udført, da økonomien og fem millioner kroner var på plads, og daværende udvalgsformand Anders Kronborg(S) udtalte endda, at oprensningen ville være god for Mølledammens dyreliv, selv om der blev fjernet siv og tagrør.

Men der var ingen indblanding fra hverken Miljøstyrelse, EU-kommision eller Slots- og Kulturstyrelse.

Hvad har ændret sig i Mølledammen, siden i besluttede oprensningen i 2014?

- Ingenting. Ikke hvad jeg ved af, ud over at grøden er groet.

Internt på Rådhuset, gjorde miljøforvaltningen dengang modstand mod beslutningen?

- Der var ingen modstand. Jeg kunne mærke, at der var grænser for, hvor meget der måtte gøres i Mølledammen, men det var mere i forhold til det rent kulturhistoriske og vejbelægningen på Kurveholmen. Vi hørte intet om Ramsar-område eller Natura 2000, selv om snæblen også var i området dengang, så jeg forstår ikke modstanden fra forvaltningens side i dag. Det er virkelig mystisk. Dengang var det mere et budgetspørgsmål.

Hvorfor er der modstand i dag, når der ikke var det i 2014?

- Det er et rigtigt godt spørgsmål. Jeg ved det virkelig ikke, for normalt ligger der et eller andet bag, men i mine 23 år i politik synes jeg ikke at have oplevet noget lignende, hvor der er så stor forskel på, hvad politikere og forvaltning arbejder for.

Teknik & Byggeudvalget i 2014

Det var et andet udvalg og en anden miljøforvaltning, der besluttede og udførte en oprensning af Mølledammen i 2014.

Udvalget dengang bestod af Anders Rohr Jørgensen (V) og Alex Sørensen (V), der også idag sidder i udvalget samt Jørgen Ahlquist (S), Kim Madsen (E) og daværende formand, Anders Kronborg (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce