Annonce
forside

S-formand om baglandets reaktioner: Lige nu er der nogle, der er sure

Mens Hans Østergaards politiske bagland er godt tilfreds med aftalen mellem Venstre og Socialdemokratiet, så er har det vakt stor undren og nogen vrede hos folkene bag Søren Elbæk. Foto: Jørgen Kirk

Mens Venstres bagland er tilfreds med konstitueringaftalen mellem V og S, så står humørbarometeret noget lavere hos socialdemokraterne.

Ringkøbing-Skjern: Onsdagens borgmesteraftale mellem Venstre og Socialdemokratiet giver ikke bare anledning til heftig debat blandt vælgerne.

Også i det socialdemokratisk bagland var der løftede øjenbryn, da det stod klart, at Hans Østergaard blev ny borgmester med opbakning fra Socialdemokratiet, fortæller lokaleformand Hans Pinderup.

- Jeg fik ret hurtigt en seks-otte sure mails. Folk er sure og skuffede over, at Venstre fik borgmesterposten. Jeg blev også temmelig overrasket, da jeg fik en sms om aftalen, siger socialdemokraternes formand.

Annonce

Hans Pinderup er dog overbevist om, at uroen i baglandet vil lægge sig, når Søren Elbæk og de øvrige forhandlere får fortalt om baggrunden for aftalen.

- Vi fik ikke borgmesterposten, men vi fik rigtig meget andet ud af aftalen. Socialdemokratiet fik jo desværre ikke en styrket mandat fra vælgerne til den fornyelse, vi gerne ville gennemføre, og derfor måtte vi gå efter det bedst mulige, lyder det fra Hans Pinderup.

Torsdag aften var kandidaterne og bestyrelsen samlet til et orienteringsmøde om konsitueringaftalen. Senere vil medlemmerne også blive orienteret om baggrunden i et nyhedsbrev. Bliver der brug for yderligere forklaring, vil der blive holdt et medlemsmøde.

Den slags baggrundsmøder bliver der ikke brug for i Venstre. Her har baglandet udelukkende reageret positivt på V og S-samarbejdet, fortæller formand for Venstres kommuneforening Jens Nicolai Vejlgaard.

- Jeg er glad for, at det lykkedes at lave en aftale, og jeg hører kun rosende ord, siger han.

Vejlgaard mener heller ikke at de folkevalgte og baglandet er bekymrede over, at Socialdemokratiet ifølge aftalen skal sidde på tre af seks udvalgsformandsposter.

- Tiden vil vise, hvad Venstre får af poster. Jeg håber på at vi også kan få andre partier med i en bredere konstituering. For jeg synes bestemt, der skal være plads til flere, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];