Annonce
Sydjylland

S-forslag skal redde truet center i Esbjerg

- Både regeringen og Dansk Folkeparti taler meget om et Danmark i balance. Hvis man mener noget med skåltalerne, så skal man selvfølgelig ikke medvirke til at Center for Landdistriktsforskning rykker fra Vestjylland og Esbjerg til København eller Aarhus, siger det lokale medlem af udvalget for landdistrikter og øer, Christian Rabjerg Madsen (S). Foto: Privat

Socialdemokratiets sydjyske folketingsmedlem, Christian Rabjerg Madsen, forsøger nu med et beslutningsforslag i Folketinget at skaffe flertal for at redde Center for Landdistriktsforskning i Esbjerg.

Forskning: Kampen om at redde det lukningstruede Center for Landdistriktsforskning med 12 tilknyttede ansatte på Syddansk Universitet i Esbjerg er langt fra slut.

Nu forsøger Socialdemokratiet nemlig i sidste øjeblik at fremsætte et beslutningsforslag, der med et nyt politisk flertal skal sikre centrets fremtid, efter regeringen med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i spidsen ellers har besluttet at konkurrenceudsætte de nuværende bevillinger.

Bag beslutningsforslaget står det sydjyske medlem af Folketinget, Christian Rabjerg Madsen (S), der også er medlem af udvalget for landdistrikter og øer:

- Vi fremsætter forslaget for at redde Center for Landdistriktsforskning i Esbjerg og for at lægge maksimalt pres på regeringen for at ændre den regeringsbeslutning, der kan rykke forskningen i landdistrikter væk fra Esbjerg og til Aarhus eller København, siger Christian Rabjerg Madsen.

Vi fremsætter forslaget for at redde Center for Landdistriktsforskning i Esbjerg.

Christian Rabjerg Madsen (S), medlem af udvalget for landdistrikter og øer. 

Centret i Esbjerg

Center for Landdistriktsforskning hører under Syddansk Universitet.Centret har hjemme i Esbjerg, hvor 12 personer er tilknyttet.

I 2001 besluttede Folketinget at oprette centret i en forsøgsperiode på fem år.

Efter forsøgsperioden overgik støtten til resultatkontrakter, men fra 2018 er støtten helt væk.

I 2017 er støtten på én million, mens den i 2016 var på to millioner.

Omkostningsneutralt

Christian Rabjerg Madsen fortæller, at forslaget er omkostningsneutralt, da Socialdemokratiet foreslår, at midlerne til konkurrenceudsættelsen annulleres og i stedet tilbageføres til den faste bevilling til Center for Landdistriktsforskning.

Samtidig foreslår partiet, at Center for Landdistriktsforskning fremadrettet indgår i et formaliseret samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd om at styrke kommunikation og formidling af centrets forskningsresultater.

Håbet er nu, at Socialdemokratiet med forslaget kan lægge pres på regeringen og især Dansk Folkeparti på at ændre kurs over for centret i Esbjerg:

- Både regeringen og Dansk Folkeparti taler meget om et Danmark i balance. Hvis man mener noget med skåltalerne, så skal man selvfølgelig ikke medvirke til, at Center for Landdistriktsforskning rykker fra Vestjylland og Esbjerg til København eller Aarhus. Derfor håber og forventer jeg også, at særligt Dansk Folkeparti vil sætte handling bag ordene og bakke op om vores forslag, der kan redde forskningscentret, fortæller Christian Rabjerg Madsen.

Annonce
Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Kom med indenfor: Unikt eller kitsch - Johanns hus er ikke som alle andres

Varde For abonnenter

Frygteligt syn mødte landmand: Skambidt kvie aflivet efter formodet ulveangreb på Skallingen

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri i midtbyen: Ukendt gerningsmand har for anden gang klippet alle friske skud fra Eriks havekrukker – måske for at få en rus ud af at ryge dem

Navne For abonnenter

Forfatter Jakob Hero maler med ord: Inspirationen kommer fra en sønderjysk provinsby

Sønderborg

Se hvordan du kan komme til at bo: 38 nye klimavenlige boliger er på vej i Vollerup

Annonce