Annonce
Varde

S går til valg på at aflyse ny skole- og børnehavestruktur

Søren Laulund (S), borgmesterkandidat. Arkivfoto: Joan Karlsen

Socialdemokratiet har skiftet holdning til ny skole- og børnehavestruktur. Nu skal alle ændringer af bordet, og partiet ønsker i stedet at beholde den nuværende skolestruktur.

Varde Kommune: Billum Skole er lukket, men bortset fra det skal alle skole- og børnehavestrukturændringer af bordet igen. Det vil Socialdemokratiet gå til valg på, fortæller borgmesterkandidat Søren Laulund.

Det er en markant ændring af partiets politik. Socialdemokratiet var med i arbejdet hen mod en ny skole- og børnehavestruktur i det meste af den to år lange periode. Partiets seneste udspil lignede også flertallets udspil på en række punkter.

- Vi vil investere i vores lokalområder i hele Varde Kommune ved at fastholde vores skoler og dagtilbud, som vi kender dem i dag, og med den ledelsesstruktur, som vi også kender i dag, siger Søren Laulund.

S og den nye skolestruktur

30. juni 2015 vedtager et samlet byråd at sætte gang i en proces, der skal føre til en ny skole- og børnehavestruktur.1. februar 2017 fremlægger et flertal, hvordan de synes, den kommende struktur skal se ud. Konservative står udenfor, men Socialdemokratiet støtter op om forslaget.

1. maj 2017 oplyser Søren Laulund, at Socialdemokratiet har ændret holdning. Få dage efter præsenterer partiet sit eget forslag, der kommer meget af kritikken i møde, men som stadig indeholder elementer af forslaget fra februar.

Nu går partiet til valg på at fastholde den nuværende skolestruktur.

Imod hele vejen

- De har valgt at stå udenfor forliget om skolestruktur, så det er en helt naturlig følge af det, lyder reaktionen fra borgmester Erik Buhl (V).

Tror du, det kan lykkes dem at få skolestrukturen af bordet efter valget?

- Jeg tror, det flertal, der har vedtaget skolestrukturen, også har flertallet efter valget.

Han undrer sig dog over, at Socialdemokratiet nu ikke ønsker ændringer overhovedet. Han mener, at S og V var enige om flere af punkterne i den nye skolestruktur.

Men sådan ser Søren Laulund ikke på det.

- Vi gik faktisk til valg sidste gang på at fastholde en ro og fastholde strukturen, som den var. Nu siger vi denne gang: Det skal vi simpelthen sikre, fordi vi endnu en gang har oplevet utryghed blandt personale, forældre og skoleelever.

Ifølge ham gik S med i arbejdet med at lave en ny skolestruktur for at påvirke flertallet. Derfor lå det seneste socialdemokratiske forslag også op ad det, som hele byrådet havde arbejdet på.

- Dybest set havde vi vores egen dagsorden: Vi ville allerhelst, at vi ikke havde startet det her arbejde om, men havde givet ro til vores skole- og dagtilbudsstruktur. Den holdning har vi haft fra starten af.

Annonce

Helt af bordet

Liberal Alliance ønsker også at fortsætte med den nuværende skolestruktur, men har indrømmet, at det nok er for sent at få det helt af bordet efter valget. Måske er det heller ikke ønskeligt i alle tilfælde, fordi kommunen og forældre er begyndt at indrette sig efter de kommende ændringer.

Er det for sent at få det af bordet?

- Nej, det mener jeg ikke. Jeg mener absolut, at der er mulighed for, at et nyt byråd kan finde et flertal for at ændre på den aftale, der er indgået, siger Søren Laulund.

Skaber I så ikke utryghed én gang til? Nu er en ny model vedtaget. Folk er begyndt at vænne sig til det, og så vil I fjerne det igen?

- Jo, men den utryghed tror jeg, de fleste er med på, for det er en ændring tilbage til det, der skabte trygheden: Den kendte struktur, som vi har haft tidligere.

Så du tror, folk vil være glade for den beslutning, selvom der bliver rusket op i tingene én gang ting?

- Ja, helt afgjort. At få muligheden for at træde ind i en skolebestyrelse på en filialskole eller at få sin skoleleder tilbage tror jeg, at rigtig mange vil være begejstrede for.

Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Sønderborg For abonnenter

To drenge slog, trampede og hoppede på jævnaldrende i park: Begge skal i fængsel og fjernes fra Sønderborg

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce