Annonce
Trekantområdet

Socialdemokratiet gør klar til at vælge spidskandidater: De stiller op

Jacob Bjerregaard ringede med klokken på dagen for kommunalvalget i 2017, hvor han endte med at blive genvalgt. Han genopstiller som Socialdemokraternes borgmesterkandidat. Jens Jonatan Steen blev ikke valgt ind i folketinget ved valget i juni 2019, men han giver det gerne et forsøg igen. Arkivfotos: Peter Leth-Larsen
Socialdemokratiet forventer ingen modkandidater på den kommende generalforsamling.

Fredericia: Når Socialdemokratiets partiforening i Fredericia lørdag 22. februar holder generalforsamling, er nogle af punkterne på dagsordenen blandt andet valg af spidskandidat til henholdsvis borgmesterposten og en plads i Folketinget.

Jacob Bjerregaard blev valgt som borgmester ved kommunalvalget i 2013 og genvalgt i 2017. Han stiller op igen for Socialdemokratiet - umiddelbart uden modkandidater.

- Vi forventer ikke, andre stiller op, siger formand for Socialdemokratiets partiforening Karsten Cordtz og uddyber:

- Når man kigger på, hvordan det er gået i kommunen de seneste år, er det svært at se andre end Jacob Bjerregaard. Vi har været glade for, der er samling på byrådet og bliver indgået samlede aftaler om stort set alting. Det giver ro. Derfor er han klart vores kandidat til "four more years" (fire år mere, red.), som man siger. Han er den oplagte, siger Karsten Cordtz.

Næste gang, der er valg til byrådet og regionsrådet, er i november 2021.

Annonce

Når man kigger på, hvordan det er gået i kommunen de seneste år, er det svært at se andre end Jacob Bjerregaard. Vi har været glade for, der er samling på byrådet og bliver indgået samlede aftaler om stort set alting. Det giver ro. Derfor er han klart vores kandidat til "four more years" (fire år mere, red.), som man siger. Han er den oplagte.

Karsten Cordtz, partiformand S

Håber på en periode i folketinget

Ved seneste folketingsvalg - i juni 2019 - blev der ikke valgt nogen lokale ind. Socialdemokratiets lokale kandidat Jens Jonatan Steen fik det bedste personlige valg i Fredericia-kredsen med 2915 stemmer og 3131 stemmer i hele Sydjylland. Det var dog ikke nok til en plads på tinge. Men den lokale partiforening er tilfreds med indsatsen.

- Godt nok blev han ikke valgt, men han fik et udmærket valg. Vi fik fremgang, og Jens Jonathan fik flere stemmer end vores kandidat John Nyborg fik ved sidste folketingsvalg, fortæller Karsten Cordtz.

Jens Jonatan Steen genopstiller til posten som lokal folketingskandidat, og heller ikke her forventer Karsten Cordtz, der kommer modkandidater. Han håber da også, Jens Jonathan Steen får et ophold i Folketinget inden næste valg og dermed mulighed for at høste erfaring og omtale.

- Han er førstesuppleant i storkredsen Sydjylland, så det kunne være, han kom ind en periode, hvis et folketingsmedlem skal på barsel eller andet, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce