Annonce
forside

S: Giv små skoler timeout, indtil vi har nye regler

De små skoler i kommunen har udsigt til fred - i hvert fald indtil nye regler for de små skoler er på plads. Arkivfoto

Byrådsmedlem John G. Christensen (S) foreslår at nedsætte et udvalg, som skal finde nye kriterier for små folkeskoler, indtil det sker, er alle skoler fredet.

Ringkøbing-Skjern: Socialdemokraterne er nu klar til at frede de små skoler i mindst et år, indtil der er lavet nye kriterier for de små skolers fremtid.

Sådan lyder meldingen fra byrådsmedlem John G. Christensen, der vil have nedsat et udvalg, der udover politikere skal bestå af fagfolk fra både små og store skoler og repræsentanter fra landdistrikterne.

- Det er helt afgørende, at vi også inddrager de folk, som kender skoleverdenen indefra, så vi får lavet den hent rigtige løsning, siger han.

Det er helt nye toner fra partiet, som sammen med Venstre har bakket op om 75-elevers reglen, som blev vedtaget i 2011 af et enigt byråd.

Kristendemokraterne og Fjordlisten har gennem et stykke tid forsøgt at få byrådet til også at inddrage et geografi-kriterie, og siden er SF også blevet betænkelig ved den faste elevgrænse.

Og i valgkampens slutspurt er der altså opstået massiv opbakning til at revidere de otte år gamle regler, som lukkede Stadil-Vedersø Skole for tre år siden.

Den nye politiske enighed betyder, at Bork Skole, som ligger tæt på minimumsgrænsen, foreløbigt kan ånde lettet op.

John G. Christensen vil ikke gætte på, hvordan de nye regler kan komme til at se ud.

Det skal være op til udvalget, som kun skal eksistere, indtil der er lavet et oplæg. Det skal i sidste ende skal godkendes af byrådet.

Om der er opbakning til at give et særligt udvalg sådan en opgave, vil tiden vise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce