Annonce
Kolding

S-gruppeformand: Nu har vi brug for unge, friske kræfter

Poul Erik Jensen overtager tøjlerne i den socialdemokratiske byrådsgruppe, når Christian Haugk forlader skuden i slutningen af marts. Arkivfoto: Martin Ravn

64-årige Poul Erik Jensen overtager efter alt at dømme førertrøjen i den socialdemokratiske byrådsgruppe efter Christian Haugks farvel til politik. Han afviser kategorisk at stille sig til rådighed som ny spidskandidat og nævner folketingsmedlem Christian Rabjerg som "et godt bud".

Kolding: Koldings socialdemokratiske folketingsmedlem siden 2015, Christian Rabjerg Madsen, er et godt bud på en ny borgmesterkandidat for det tidligere så magtfulde parti i Kolding.

Det mener byrådsmedlem og arbejdsmarkedsudvalgsformand Poul Erik Jensen (S), der indtil videre midlertidigt har overtaget tøjlerne i den socialdemokratiske byrådsgruppe efter Christian Haugk, som i går meddelte, at han forlader Kolding Byråd med udgangen af denne måned til fordel for et nyt job som kultur-, fritids- og landdistriktchef i Haderslev Kommune.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg mener, at vi har et godt bud i Christian Rabjerg, siger han.

Men Christian Rabjerg har jo lige afvist overfor JydskeVestkysten, at han er Christian Haugks afløser?

- Ja, ja. Nu skal han lige have tid til at tænke sig om, og han skal også lige have overstået et folketingsvalg. Men for mig at se er han et godt bud på en spidskandidat, der kan samle Kolding omkring sig, siger Poul Erik Jensen, som svarer kategorisk nej til, at han selv kunne overveje at stille sig til rådighed som spidskandidat.

- Nej. Vi er nødt til at se på dåbsattesten, og jeg fylder 65 år næste gang. Nu skal vi have unge friske kræfter til. Vi skal gerne have en ny spidskandidat på plads om et år, men hvis der går to år, er det ingen skade til, bare vi får den rigtige.

Det er én, koldingenserne har tillid til, som har tjek på vores dagligdag, ved hvad der rører sig, og hvad problematikkerne er. Nærhed og synlighed er helt afgørende. Vedkommende skal også være lidt altfavnende og folkelig.

Poul Erik Jensen (S) om partiets kommende borgmesterkandidat

Folkelig

Prøv at beskrive den rigtige kandidat?

- Det er én, koldingenserne har tillid til, som har tjek på vores dagligdag, ved hvad der rører sig, og hvad problematikkerne er. Nærhed og synlighed er helt afgørende. Vedkommende skal også være lidt altfavnende og folkelig.

Har du andre mulige kandidater i tankerne end Christian Rabjerg?

- Ja, det har jeg, men dem vil jeg ikke sætte navn på. Det kan man godt med Christian Rabjerg, fordi han allerede er med i det politiske spil. Men der kunne jo også være tale om folk fra organisationerne eller det private erhvervsliv, siger Poul Erik Jensen.

Formanden for Socialdemokratiet i Kolding, John Jespersen, vil overhovedet ikke sætte navn på mulige afløsere for Christian Haugk.

- Vi skal bare finde den rigtige person, og vi forjager os ikke, siger han.

Annonce

Posterne

I næste uge skal den socialdemokratiske byrådsgruppe på fem mandater finde ud af, hvordan de vil fordele Christian Haugks nuværende poster i udvalgene mellem sig. Med i kabalen er, at Christian Haugks afløser, Socialdemokratiets førstesuppleant 21-årige Elvis Comic, skal placeres de rigtige steder.

Der er dog på forhånd næppe tvivl om, at erfarne Poul Erik Jensen får tjansen som gruppeformand de næste fire år.

- Jeg stiller mig i hvert fald til rådighed, siger Poul Erik Jensen, der har været byrådsmedlem i hele storkommunens tid og før da i Vamdrup, hvor han var viceborgmester.

Christian Haugk har været borgmesterkandidat for Socialdemokratiet ved de seneste to valg, og i de år er det ikke lykkedes partiet at vinde flere end de seks mandater, som partiet blev halveret til ved valget i 2009, da Per Bødker Andersen mistede borgmesterkæden. Ved valget i 2017 blev det kun til fem.

Annonce
Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Esbjerg

Bilfærge til Fanø sat ud af spillet: Passagerfærge sat ind

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Annonce