Annonce
Esbjerg

Markant S-kandidats bannere udsat for hærværk i Esbjerg

På Parkvej i Esbjerg hænger dette banner for Anders Kronborgs (S) kandidatur på en privat grund. Banneret er blevet påtegnet med skæg og briller. Foto: Privat.
Hærværk mod to bannere tilhørende S-folketingskandidat Anders Kronborg på Parkvej i Esbjerg. Lad os nu diskutere politik i stedet, opfordrer Anders Kronborg.

Esbjerg: Den socialdemokratiske folketingskandidat for Esbjerg By & Fanø, Anders Kronborg, slutter sig nu til en række andre folketingsmedlemmer og ditto kandidater, der har oplevet hærværk mod deres ophængte valgmateriale.

Anders Kronborgs kontrafej på to store banner, der er opsat i private haver ud mod Parkvej, er i tidsrummet fra mandag eftermiddag til tirsdag morgen blevet overmalet med sort spraymaling - henholdsvis påtegnet skæg og briller og noget krimskrams.

- I min kampagne har vi ikke haft råd til reklamerne ved busskurene, så vi her organiseret os med private borgere, der har ønsket at støtte Socialdemokratiet. Jeg kan da sagtens se humoren i det med skægget og brillerne, men jeg er selvfølgelig ærgerlig over at få ødelagt to bannere. Dem har jeg ikke umiddelbart råd til at erstatte, siger Kronborg og fortsætter:

- Men hærværk mod folketingskandidaters plakater og andet valgmateriale er desværre noget, vi allerede har set flere eksempler på i denne valgkamp, og jeg vil da godt opfordre utilfredse borgere til at tage dialogen om politikken istedet. Alle - også dem, der er politisk uenige - er i al fald velkomne i min valgbutik i Smedegade, hvor der er åben fra klokken 10 til 18 hver dag, så lad os nu få en debat i en god tone istedet for det dér, opfordrer Kronborg. Han tilføjer, at hærværket nu ikke skal få lov at ødelægge den gode stemning på det socialdemokratiske valgkampshold i Esbjerg.

Annonce

Hærværk mod folketingskandidaters plakater og andet valgmateriale er desværre noget, vi allerede har set flere eksempler på i denne valgkamp, og jeg vil da godt opfordre utilfredse borgere til at tage dialogen om politikken istedet.

Anders Kronborg (S)

Lignende oplevelser

I begyndelsen af maj kunne JydskeVestkysten fortælle, at byrådspolitiker og folketingskandidat Susanne Dyreborg fra Dansk Folkeparti har været udsat for to hændelser - dels indbrud med tilknyttet hærværk af politiske undertoner, dels et tyveri af valgplakater fra hendes landejendom i udkanten af Esbjerg Kommune.

Men flere andre folketingskandidater har oplevet at få valgplakater revet ned eller direkte ødelagt. Mandag kom det eksempelvis frem, at Venstres Philip Tietjes valgbanner ved Daler i Tønder Kommune er blevet skåret op, og hærværket er nu anmeldt til politiet.

I Sydjyllands Storkreds har både Pernille Vermund fra Nye Borgerlige og Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet oplevet at få deres valgplakater revet ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Lyset blev båret frem på Fredenshjem

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce