Annonce
Aabenraa

S-næstformand kræver afklaring om brandsikkerhed på specialskole

Arbejdet med at bygge den tidligere Kruså Skole om til specialskole er i fuld gang. Ifølge tidsplanen skal den nye skole stå klar omkring efterårsferien. Hvornår Fjordskolen flytter fra Aabenraa til Kruså, er dog endnu ikke afgjort. Arkivfoto: Claus Thorsted

Fjordskolens bestyrelse har henvendt sig til børne- og uddannelsesudvalget med en lang skrivelse, hvor problemer i forhold til den nye skole i Kruså ridses op. Det har fået Povl Kylling Petersen til at bede forvaltning om grundigt svar i ét tilfælde.

Aabenraa: Da Aabenraa Byråd i efteråret skulle finde ekstra penge til den nye Fjordskolen i Kruså, var en del af forklaringen, at hele skolen på Åbjerg skulle brandsikres i samme kategori som plejehjem og vuggestuer, fordi der er elever, der ikke kan komme ud ved egen hjælp. Så langt, så godt.

Ét sted har man imidlertid bevaret den hidtidige, knap så omfattende brandsikring. Nemlig i det tidligere fritidshjem Ådalen, der er planlagt til at skulle huse SFO'en for afdeling A, der er for elever med eksempelvis autisme eller Aspergers syndrom.

Det har bestyrelsen for Fjordskolen protesteret over, fordi man er lodret uenig i kommunens vurdering af, at det er tilstrækkeligt, fordi eleverne her er "velfungerende".

Det er et af mange punkter, bestyrelsen remser op i en henvendelse til børne- og uddannelsesudvalget, og et, som den nye næstformand for børne- og uddannelsesudvalget, Povl Kylling Petersen (S), særskilt har bedt om at få undersøgt nærmere.

- Jeg har opponeret mod, at man mener, det er i orden med brandklasse 2 her. Så må jeg se, om svaret fra forvaltningen giver anledning til, at sagen bør tages op i udvalget igen, siger Povl Kylling Petersen.

Temamøde i maj

Børne- og uddannelsesudvalget holder i maj et temamøde om skoleområdet. Fjordskolen kommer også på dagsordenen, og det er her, Povl Kylling Petersen tænker, at de spørgsmål, der ikke er givet et tilfredsstillende svar på, vil blive drøftet.

Der er taget højde for meget

I forhold til de øvrige indvendinger, Fjordskole-bestyrelsen er kommet med i deres henvendelse, er Povl Kylling Petersen enig med udvalgets formand, Kirsten Nørgård Christensen (V), i, at det er forvaltningen, der i første omgang skal svare på rækken af spørgsmål om alt fra tilkørselsforhold, parkeringspladser og finansiering af legeplads til indhegning af området, tilgængelighed, lyddæmpning, elevatorer og toiletforhold.

- Lige når man ser henvendelsen, kan man godt tænke "hold da op, hvad er alt der her for noget", men der er rigtig meget af det, der allerede er taget højde for, og der er svaret på tidligere. Så derfor bliver det forvaltningen, der i første omgang laver et svar til Fjordskolens bestyrelsen, siger Kirsten Nørgård Christensen.

Annonce

Pavillon lydisoleres ikke

Ud over brandsikringen, som Povl Kylling Petersen altså allerede har bedt om at få belyst grundigere, er der et enkelt spørgsmål mere, hvor han vil holde et ekstra vågent øje med svaret.

Det handler om pavillonen i skolegården, der er planlagt til at skulle bruges til blandt andet musik og billedkunst. Der er imidlertid ikke sat penge af til at lydisolere musiklokalet, hvilket betyder, at lokalerne ikke vil kunne bruges samtidig.

- Hvis det er rigtigt, at der ikke skal laves noget ved pavillonen, og den skal indgå som lokaler i undervisingen, så undrer jeg mig. Så her er jeg spændt på svaret, siger den socialdemokratiske næstformand.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Tre meter lang fiskefilet sætter sindene i kog: Er det kunst?

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Aabenraa

Nu er det ganske vist: Juletog kører fra lørdag, men tovholder er ked af forløbet

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce