x
Annonce
Aabenraa

S og K vil have kunstværk på budgettet: Det skylder vi

Jan Riber mener, politikerne skylder at få Telemuren rejst igen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Hverken Jan Riber Jakobsen og Karsten Meyer Olesen er klar til at droppe Telemuren trods den høje pris for at få den genplaceret.

Aabenraa: - Vi skylder at rejse Telemuren igen.

Sådan lyder det fra Jan Riber Jakobsen (K), som sad i byrådet, da kunstværket i sin tid blev pillet ned.

- Vi synes, vi skal have løst det her. Man kan altid diskutere byrum og priser, men den slags er altid dyrt. Nu har vi sagt ja til at flytte den, og det står vi ved, siger Jan Riber Jakobsen.

Politikerne i byrådet har for nylig taget hul på arbejdet med at lægge budget for de kommende år, og her bør Telemuren blive et tema, mener han.

- Vi vil gerne være med til at finde de penge i år, hvis vi kan blive enige om det. Desværre har vi ikke nogen med i kultur- og fritidsudvalget, for ellers havde vi også presset på. Vi skal have afsluttet det her kapitel, så vi kan komme videre, siger Jan Riber.

Annonce

Ved at falde bagover

Socialdemokratiets gruppeformand Karsten Meyer Olesen kalder det en skændsel at have sådan et kunstværk stående på en genbrugsplads.

- Men det tal er helt nyt for mig, og jeg må sige, at jeg er lige ved at falde bagover over, at det skal være så dyrt, siger han.

Alligevel mener han, at det nok skulle være muligt at få en genrejsning af muren på budgettet for næste år.

- Det ser ud til, at vi har plads på anlægsbudgettet, og så må vi se, om den kan holde hele vejen igennem budgetlægningen. Jeg har ikke noget overblik over, hvilke projekter der ellers er til de 13 millioner kroner, vi har fået til ekstra anlæg, og jeg kan naturligvis ikke love noget. Men vi vil gå efter at få det med, siger Karsten Meyer Olesen.

1 til 1,6 millioner kroner er mange penge, medgiver han.

- Og man kan få meget andet godt for det. Omvendt er det et vigtigt kunstværk, som vi bør tage alvorligt. Jeg ville have det dårligt med at droppe det, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce