Annonce
Aabenraa

S om vinterbadefaciliteter: - Vi har store ambitioner

Aabenraa Vikingeklub har eksisteret i otte år og har henad vejen fået små forbedringer. Her var borgmester Thomas Andresen med på en dukkert, da vikingerne i 2014 havde fået en lille sauna. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Socialdemokratiet og Slesvigsk Parti i kultur- og fritidsudvalget vil gerne give vinterbadere bedre faciliteter, men vil afvente visionsplaner for blandt andet et vandsportscenter, som er undervejs.

AABENRAA: - Vi er tilhængere af bedre faciliteter til både vinterbadere og helårsbadning, og vi har store ambitioner. Vores anke er mest processen, hvor der kører forskellige projekter ved siden af hinanden. Vi synes, at vi skulle kigge mere på sammenhængen.

Det siger Signe Bekker Dhiman, medlem af kultur- og fritidsudvalget for Socialdemokratiet, der sammen med Slesvigsk Parti på udvalgsmødet onsdag dannede flertal imod at frigive 2,8 mio.kr. til at igangsætte et projekt med nye faciliteter for vinterbadere på Sønderstrand.

Beløbet til projektet blev afsat i byrådets budgetaftale i efteråret, og udvalgsformanden, Lars Kristensen (V), ser modstanden som et forsøg på at bryde budgetaftalen. Han forlangte sagen standset, så det nu er hele byrådet, der skal tage stilling til igangsættelsen.

Annonce

Både udvalgets tre socialdemokratiske medlemmer og Kurt Andresen fra Slesvigsk Parti vil gerne afvente en visionsplan for et vandsportscenter på stenmolen ved havnen, hvor Sønderstrand begynder. Heri indgår også faciliteter for vinterbadere, og i efterårets budgetaftale afsatte byrådet 750.000 kr. til at arbejde videre med et visionsoplæg for vandsportscentret fra 2018.

Men udvalgsformand Lars Kristensen påpeger, at der vil adskillige år, inden man kan begynde at realisere visionen om et vandsportscenter, og at de faciliteter til vinterbadere, der nu er på bordet, vil kunne anvendes uanset.

S: - Det virker omvendt

- Vi har fået at vide, at vi får præsenteret visionsplanen i maj. Så det vil ikke blive en meget lang forsinkelse. Det virker omvendt, hvis vi nu godkender et delprojekt, før vi har den store plan for området, siger Signe Bekker Dhiman.

Hun kritiserer også – ligesom Kurt Andresen fra Slesvigsk Parti, at kultur- og fritidsudvalget straks skulle beslutte at igangsætte projektet på stranden.

- Vi har ikke set sagen før dette udvalgsmøde. Så vi mangler lidt at være med i en dialog, inden vi skal beslutte os for projektet, siger Signe Bekker Dhiman.

Udvalgsformanden gør gældende, at udvalgets medlemmer har haft adgang til dagsordenen flere dage i forvejen og dermed kunne have forslået en drøftelse.

Annonce

Rent badeanlæg på molen?

Signe Bekker Dhiman påpeger, at visionen om vandsportscentret meget let kan ændre sig – især i lyset af, at vandsportsklubberne i tidligere undersøgelser ikke har været begejstrede for at skulle flytte til et kommende center.

- Så det kan ende med at blive et rent badeanlæg. I så fald vil det være nemmere at finansiere, og så behøver det ikke at tage så mange år, før det kan realiseres, siger Signe Bekker Dhiman, der mener, at de 2,8 mio.kr. i budgetaftalen kunne flyttes til et anlæg på molen. Hun fremhæver, at vinterbaderne dermed kan slippe for den lange tur, de nu skal gå fra omklædning på stranden og ud på en lang badebro.

- Der står jo ikke noget i budgetaftalen om, hvor de nye faciliteter skal placeres, siger hun.

Annonce

Flere vandplaner på vej

Foruden visionsplanen for vandsportscentret vil Kurt Andresen fra Slesvigsk Parti også gerne afvente en helhedsplan for vandfaciliteter i hele kommunen og en vision for en ny svømmehal i Arena Aabenraa, som er ved at blive færdiggjort af en konsulent. De planer skal efter planen på politikernes bord i februar.

I 2018 kiggede politikerne på et visionsoplæg til et vandsportscenter på stenmolen nord for Sønderstrand. I budgetaftalen for 2021 aftalte byrådet at afsætte 750.000 kr., så det nu bliver undersøgt, hvordan et center kan realiseres. Tegning: Aabenraa Kommune


Det virker omvendt, hvis vi nu godkender et delprojekt, før vi har den store plan for området.

Signe Bekker Dhiman, medlem af kultur- og fritidsudvalget
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Beboer midt i kanonslagenes minefelt: - Det føles nogle gange som en krig

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Så er arbejdet skudt i gang: Politikere sender tommel op til Europas største brintfabrik og 300 nye job i Esbjerg

Varde For abonnenter

Claus er skuffet efter frifindelse for uagtsomt manddrab: - Det er ham, der er kørt ind i min mor og far

Kolding

Frygt for at løbe tør for pladser til de mindste:  Nu vil kommunen finde 90 nye pasningspladser i en fart

Esbjerg

Museumsdirektør modtager fornem kulturpris

Søren Brostrøm: Man bør overveje at lukke nattelivet

Aabenraa For abonnenter

Fire øjne ser bedre i to udvalg end i ét udvalg: En af valgnattens store sejrherrer forsvarer opdeling af udvalg

Sydjylland

Ny smitterekord på landsplan: Stigninger i alle ti kommuner i Syd- og Sønderjylland

Esbjerg

Offer for tyveri af designervarer fandt tyvekosterne på nettet: Få timer efter var tyven anholdt

Sundhedsministeren er smittet med corona

Tønder

Idrætscenter barsler med store planer: Vil udvide springcenter og søger om millionstøtte

Haderslev For abonnenter

Forsker: - Farligere at bevæge sig ud i trafikken end at gå tur i naturnationalparken

Erhverv

Markrobot høster hyldest igen: Virksomheden bag skal vækste 100 procent om året

Annonce