Annonce
Varde

S-politiker foreslår stordagpleje på plejehjem

Sandie Eis Ravn vil gerne have undersøgt, om det er muligt at blande små børn og ældre mennesker. Arkivfoto: Annett Bruhn
Sandie Eis Ravn har forskellige ideer til, hvor stordagplejer i Varde og Ølgod kunne få adresse. Blandt andet kunne det være på plejehjem.
Annonce

Varde/Ølgod: Socialdemokratiet vil gerne have stordagplejer i Varde og Ølgod, men det kræver, at kommunen kan finde lokaler til det.

Sandie Eis Ravn fortæller, at hun umiddelbart har tre ideer til steder, hvor stordagplejerne kan oprettes: Kommunen kan leje et parcelhus, der kan indrettes stordagpleje i børnehaver, og stordagplejen kan flytte ind på et plejehjem.

- De er selvfølgelig små, når de går i dagpleje, men de kunne komme med over og hygge sig med de ældre, når de skulle spise for eksempel. De ældre kunne se børnene, og børnene på to-tre år kunne også gå hen og opdage, at de ældre ikke er så farlige. De kan bare være der og skabe liv på plejehjemmet. Det, synes jeg, kunne være vildt spændende at arbejde videre med, siger hun.

Hun har ikke undersøgt, hvad forældre tænker om ideen. Hvis de ikke ønsker deres børn på et plejehjem, så vil hun foretrække, at det er en af de andre løsninger, som kommunen skal arbejde på.

Annonce

Bryder sig ikke om vuggestuer

Tendensen de senere år er gået imod flere vuggestuer og småbørnspladser i børnehaver for de mindste i Varde Kommune.

- Jeg personligt er ikke fan af vuggestuer, nej. Jeg har ikke oplevet, at mit vuggestuebarn har fået den samme relation til sine pædagoger, som mine dagplejebørn har fået til deres dagplejemor, siger Sandie Eis Ravn.

- Hvis man ikke kæmper for dagplejen og skaber plads til dagplejen, så bliver det en vuggestue- og børnehavekultur, vi får herovre. Det er jeg ikke fan af overhovedet. Det at være i et hjem er noget andet end at være i en institution.

Men når det bliver en stordagpleje, bliver det så ikke lidt institutionsagtigt?

- Det gør det jo nok på et eller andet punkt, erkender hun.

- Men hvis børnene er det samme sted hver dag, og der kun er tre kvinder til ti børn, så vil de få en relation på et tidspunkt.


De ældre kunne se børnene, og børnene på to-tre år kunne også gå hen og opdage, at de ældre ikke er så farlige. De kan bare være der og skabe liv på plejehjemmet.

Sandie Eis Ravn (S)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce