Annonce
Erhverv

S-politiker: Frustrerede borgere skal have ren besked i Aldi-sag

Sådan forestiller dagligvarekæden Aldi sig, at den nye butik skal tage sig ud i Højvangskvarteret. Tegning: Aldi.
Socialdemokratiets Hans Erik Møller ønsker en omgående, politisk stillingtagen i sagen om planerne for en ny Aldi i Højvangs-kvarteret. Han lægger ikke skjul på sin egen utålmodighed på borgernes vegne.

Esbjerg: De oprørte borgere i sagen om dagligvarekæden Aldis planer for en ny butik i Højvangskvarteret har været holdt i uvished længe nok, og derfor bør Plan & Miljøudvalget snarest se at få truffet en princip-beslutning om, hvorvidt man overhovedet ønsker at gå videre med butiksplaner på dét sted.

Det siger medlem af Plan & Miljøudvalget, Hans Erik Møller (S), der har rejst problematikken på mandagens udvalgsmøde.

- Jeg fik oplyst, at sagen om den nye butik måske ville blive færdig til at blive sat på dagsordenen til næste udvalgsmøde om en måned, hvorefter vi kan tage stilling til et planforslag for projektet og beslutte, om det skal i høring. Men det her har allerede stået på i en hel del måneder efterhånden, og beboerne fortjener at få svar på, om det her er noget, vi vil politisk, eller om det ikke er. Selv om der endnu ikke foreligger en lokalplan, kan vi jo sagtens politisk tilkendegive, hvad vi vil, og jeg synes, borgerne fortjener at få et klart svar. Det her forekommer efterhånden helt uanstændigt. Hvor er det, vi har efterladt de bekymrede borgere i det her spil - ja, på herrens mark, siger Hans Erik Møller.

Annonce

Du mener ikke, det er at kortslutte en politisk proces?

- Næ, sagen er jo ude i det åbne, og når først sådan noget er ude og skaber så stor bekymring, så synes jeg, vi skal tage en drøftelse af, hvorvidt det er noget, der overhovedet skal arbejdes videre med. Jeg kan godt forstå, beboernes tålmodighed er opbrugt - det er min sådan set også, konstaterer Hans Erik Møller.

Vil du så fortælle, hvad er din egen holdning til projektet er?

- Jeg vil gå så langt som til at sige, at jeg synes, vi skal lytte meget til de protester, der er kommet fra borgerne i kvarteret. Og at jeg finder det underligt, at Netto på grunden over for tilbage i 2011 fik afslag på en mindre udvidelse på 200 kvadratmeter af deres butik samt en mindre udvidelse af parkeringspladsen ved et køb af den nabobeliggende villa, siger Hans Erik Møller med henvisning til, at bygmester Leo Madsen, LM Huse, der i sin tid på vegne af Netto søgte om udvidelsen, men fik afslag med henvisning til, at beboerne i kvarteret var stærkt imod, ligesom frygten for en øget trafikmængde angiveligt spillede ind i begrundelsen.

Hos Aldi ønsker udviklingschef Carina Busk ikke at kommentere Hans Erik Møllers ønske om en omgående stillingtagen.

Forleden opfordrede villaejere i Højvangsvangskvarteret, som i alt har indsamlet omkring 240 underskrifter mod den planlagte Aldi, Esbjerg Byråd til at droppe sagen, inden den sendes i høring.

Kort om

Sagen om planerne om den nye Aldi-butik på Højtoftevej overfor Netto tog sin begyndelse, da det kom frem, at Aldi har lavet betingede købsaftaler med fem parcelhusejere, hvis huse tænkes nedrevet og erstattet med en 1.200 kvadratmeter stor Aldi efter kædens nye koncept. 

Det har fået flere beboere i området til at protestere, inden sagen er endt på politikernes bord.

Når Aldi har søgt om at få lov til at lave den nye butik, hænger det sammen med, at området for en del år siden i en kommuneplan-revision ændrede status til centerområde. Fire af de fem villaer, som Aldi har indgået aftale om at købe, ligger i dette centerområde.

Den ny Aldi-butik skal i i givet fald have indkørsel fra Højtoftevej og parkeringsplads med 74 brede parkeringspladser synlig fra både Stormgade og Spangsbjerg Kirkevej. På den modsatte side af Højtoftevej liger Netto.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Restauranter: Drikkepenge...? Dem deles vi da om

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Esbjerg For abonnenter

Nyt specialteam på sygehuset: Den mest smertefulde sygdom behandles i Esbjerg

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce