Annonce
Esbjerg

S-politiker vil trykke på pauseknappen for planer om hotel og lejligheder på p-plads i midtbyen

Hans Erik Møller (S), medlem af Plan & Miljøudvalget, vil have en helhedsplan for udviklingen af indre by. Arkivfoto: Jacob Schultz
Esbjerg Kommune og Det Faglige Hus' drøftelser om brug af parkeringsplads i Borgergade til hotel og boliger bør afvente politiske evaluering af lokalplan for indre by, mener Socialdemokratiets Hans Erik Møller.

Esbjerg Kommune: Står det til Plan & Miljøudvalgsmedlem Hans Erik Møller (S) skal der ikke tages politisk stilling til nogen som helst planer for hotel- og boligbyggeri på den centrale parkeringsplads i Borgergade, før politikerne har haft lejlighed til at evaluere den stærkt udskældte, samlende lokalplan for indre by og fået et overblik over helheden.

Det understreger Socialdemokratiets bannerfører for en ny helhedsplan for midtbyen i kølvandet på, at JydskeVestkysten har kunnet afsløre, at Det Faglige Hus og Esbjerg Kommune har drøftet planer for hotel og lejligheder samt kælderparkering på den - for størstedelens vedkommende - kommunalt ejede parkerings-plads mellem Torvegade og Englandsgade.

Samtidig er der tanker om enten en renovering og udvidelse af den eksisterende, kommunale daginstitution, Esbjerg Børnegård, der ligger på hjørnet af Borgergade og Englandsgade klos op ad det tidligere Le's Mongolian Barbeque i Borgergade 22, som Det Faglige Hus i maj sidste år opkøbte for næsen af Esbjerg Kommune. Det Faglige Hus ejer desuden Nykredit-ejendommen i den modsatte ende af parkeringspladsen - på hjørnet af Borgergade og Torvegade - med tilhørende ejendomsret til en del af parkeringspladsen.

Annonce

- Jeg vil gentage, hvad jeg også sagde på udvalgsmødet, hvor vi fik de foreløbige drøftelser mellem embedsmændene og bygherrerne forelagt: Når vi nu rent faktisk står over for at skulle gennemgå de mange problemer, der er i den store lokalplan for indre by og også taler om, at vi gerne vil have et helhedsperspektiv på bymidtens udvikling, så vi kan se på, hvordan vi får flere grønne områder og almennyttige boliger i indre by, så mener jeg, vi skal afvente, indtil vi har fået det nødvendige overblik. Vi skal ikke fortsætte med de drypvise beslutninger,  men standse op, inden vi begynder at plastre endnu et centralt areal i byen til med byggeri, siger Hans Erik Møller.

Behovet for hoteller

Han efterlyser samtidig en status for det reelle behov for hotelkapacitet og henviser til, at der rent faktisk er udarbejdet lokalplaner for henholdsvis et stort hotel i Skolegade og på Rio-grunden på hjørnet af Torvegade og Danmarksgade.

- Jeg vil spørge ind til det ved førstkommende lejlighed - også i forhold til hotelplanerne mangler vi jo det store overblik, siger han.

Men det kan jo tage lang tid at få revideret den store, samlende lokalplan for indre by, endsige blive politisk enige om i hvor høj grad, den skal regulere fremtidigt byggeri. Skal alle projekter så vente?

-  Så må vi bare se at få speedet processen op. Jeg har efterlyst det i lang tid. Uanset mener jeg ikke, vi bare skal sige, at hov, nu er der et projekt her, og det godkender vi lige. Vi kan ikke blive ved med at hoppe fra tue til tue, siger Hans Erik Møller.

_

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter møde: Ingen udsigt til vagtlægebesøg i mindre byer foreløbig

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Halvdelen af Esbjergs ambulancer er flyttet til Fyn i to uger: Udmattede ambulancereddere er bange for at lade borgere i stikken

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Varde

Krav om at ældremad skal produceres i Varde holder ikke i retten : Forventer at flytte 2-3 medarbejdere til Vejle

Vejen

Kommunen hyldede sine helte: Jernmanden Frank gjorde det umulige trods hård diagnose

Vejen

Klub har næsten fordoblet sit medlemstal: Her står frivillige i kø for at hjælpe

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Esbjerg For abonnenter

Kartoffelpizza-spøgelser, nougat-gravsteder og flagermusbrød: Louise bestod med sjælden topkarakter

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund

Davidsen i Billund lukker: Vi har ikke udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Vejen

Ildsjæle hædret:  Susanne er fast inventar i hallen

Haderslev For abonnenter

Ildspåsættelse gav forløsning: 24-årig brandstifter begyndte karrieren allerede som 16-årig

Nordtyskland

Vælg den rette tv-station: Her kan du følge det historiske valg, hvor tyskerne kan stemme dansk

Annonce