Annonce
Esbjerg

S-politikere: Gruppeformand tager fejl i Sjællandsgade-sag

Byrådsmedlem og medlem af Social & Arbejdsmarkedsudvalget, Hans Erik Møller (S), vil ikke rokke sig en tomme i sagen om flytning af bostedet Sjællandsgade til campusområdet. Det vil hans partikollega i samme udvalg, Rasmus Rasmussen, heller ikke. Arkivfoto: Martin Ravn.

Socialdemokratiske medlemmer af Social & Arbejdsmarkedsudvalget vil ikke give sig i sagen om flytningen af bostedet Sjællandsgade til campusområdet. Gruppeformanden tager fejl, siger de.

Annonce

Esbjerg: Det gav genlyd i den socialdemokratiske byrådsgruppe, da gruppeformand Søren Heide Lambertsen i mandagens udgave af JydskeVestkysten appellerede til resten af byrådet om at omgøre en beslutning i Social & Arbejdsmarkedsudvalget, som to af hans egne gruppemedlemmer har været med til at træffe.

Nu går Hans Erik Møller (S) og Rasmus Rasmussen (S), der har sæde i udvalget, direkte i rette med deres egen gruppeformand og slår fast, at de ikke agter at rette ind.

Kort fortalt handler sagen om, at et enigt udvalg forleden besluttede, at bostedet Sjællandsgade for psykisk syge misbrugere skal flytte ud i udkanten af campusområdet på Spangsbjerg Møllevej-Niels Bohrs Vej, hvor der skal bygges nyt til dem. Dermed løser udvalget et årelangt problem, fordi bostedet siden 2010 har haft til huse blandt ældre i en beboelsesejendom i Sjællandsgade-Nygårdsvej - noget, der aldrig blev et lykkeligt naboskab. Men den socialdemokratiske gruppeformand var rystet over beslutningen, som hans egne folk - sammen med DF, De Radikale, Borgerlisten, Enhedslisten og Venstre - har været med til at træffe og bad om, at den blev lavet om af hensyn til den fremtidige udbygning af uddannelsessletten.

"Campusområdet er vores vækstområde i forhold til uddannelser og studieboliger, og den kommunale forvaltning fraråder jo også tydeligt, at det bruges til andet formål", lød det blandt andet fra Søren Heide Lambertsen.

Hans ord faldt på stenet grund hos de andre partier - og det gør de også hos de to partifæller.

Sagen kort


  • Botilbuddet Sjællandsgade er et botilbud til 12 borgere med såkaldte dobbeltproblematikker, nemlig både psykiatriske problemer og misbrug. Botilbuddet er organiseret under Center for Misbrug & Udsatte og blev etableret i forbindelse med kommunens aftale med Socialministeriet om deltagelse i Hjemløsestrategien.
  • Placeringen af botilbuddet i Sjællandsgade 10, hvor der også er ældreboliger, har i perioder givet anledning til klager fra naboer. I foråret 2013 voksede protesterne, og der blev fremsendt klager til det daværende byråds medlemmer. Stort set siden har der været arbejdet forgæves på en løsning, der dog nu ser ud til at være fundet.
  • Ejendomme, Esbjerg Kommune, har skønnet anlægsudgiften for de 12 nye boliger med tilhørende serviceareal til knap 20 millioner kroner. Heraf vil kommunens udgift beløbe sig til dels den lovpligtige grundkapital på 10 procent, som kommuner skal afsætte til alment boligbyggeri, dels etablering af servicearealerne - alt i alt en kommunal udgift på cirka 5,6 millioner kroner.
Annonce

Dårligt argument

- Jeg glæder mig over, at resten af byrådet er enig med os om, at vi har fundet en fantastisk placering. Vi har fundet et kanonsted, hvor der både tages hensyn til, at bostedet skal ligge i nærheden af misbrugscentret på Bakkevej, samt at det ikke skal ligge op ad byens øvrige borgeres private beboelser. Det kan slet ikke genere nogen, og jeg synes, det er et dårligt argument at hele området skal reserveres til campus-aktiviteter, siger Hans Erik Møller og fortsætter:

- Syddansk Universitet flytter, og de unge studerende vil ind til byen at bo. At henvise til, at vi skal have plads til at udbygge, og at byrådet har en ambition om at nå 10.000 studerende - det er et dårligt argument. Det mål kommer vi simpelthen ikke til at opfylde, og det hele lugter af, at når man ikke kan finde andre argumenter, så må man opfinde nogle, mener han.

Annonce

Står fast

Men nu går I simpelthen imod jeres egen gruppeformand?

- Ja, men han gik først imod os. Og vi savner stadig at få serveret et alternativt forslag, hvor vi både er tæt på de institutioner, som bostedet skal være tæt på, og hvor man ikke generer andre. Det er ikke i orden, at gruppeformanden siger, at vi ikke har været oppe i helikopterperspektivet, da vi tog den her beslutning. Det har vi lige netop. Det er gruppeformanden, der kun har universitets-brillerne på, mener begge de to socialdemokrater.

Så I stemmer stadig for flytningen til campusområdet, når sagen ender i byrådet - uanset, hvad gruppeformand eller resten af gruppen gør?

- Ja, vi står fuldt og helt ved den beslutning, vi har truffet i udvalget, sådan er det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce