Annonce
Esbjerg

S-politikere til angreb: Venstre og DF vil forhindre os i at komme på kursus

Ulla Koman-Mejer (t.v.) og Nini Oken, de socialdemokratiske medlemmer af Sundhed & Omsorgsudvalget, er stærkt oprørte over, hvad de ser som et borgerligt forsøg på at forhindre dem i at deltage i en konference og dygtiggøre sig. Collage: JV
De to socialdemokratiske medlemmer af Sundhed & Omsorgsudvalget, Ulla Koman-Mejer og Nini Oken, hævder, at Venstre og Dansk Folkeparti vil forhindre dem i at deltage i en faglig konference i Aalborg i juni i regi af Kommunernes Landsforening. Udvalgsformand og Venstre-medlem afviser blankt.

Esbjerg: Socialdemokratiets to medlemmer af Sundhed & Omsorgsudvalget, Nini Oken og Ulla Koman-Mejer, beskylder nu ligeud udvalgsformand Olfert Krog (DF) og Venstres repræsentanter i udvalget for at forsøge at afskære dem fra at deltage i en faglig konference i Aalborg i regi af Kommunernes Landsforening til juni.

Konferencen, der løber over to dage og har fået titlen "Velfærd kræver valg", har flere temaer, der blandt andet handler om behov og udfordringer hos borgerne efter et år med nedlukninger og omlægninger i servicen, om fokus på børn af psykisk sårbare forældre, der er i forøget risiko for selv at blive syge og udsatte, børn og unge med autisme og den styrkede indsats, samt et tema om nærheds-reformen og frikommunerne.

- Hvordan skal man udvikle sig i et udvalg, hvis man ikke må dygtiggøre sig samt udveksle erfaringer med kollegaer fra andre kommuner? Det kan ikke være rigtigt, at et samlet udvalg skal stemme om et udvalgsmedlem må deltage i en konference planlagt af Kommunernes Landsforening, men sådan er situationen i Sundhed & Omsorgsudvalget netop nu. Her vil det borgerlige flertal have afstemning i udvalget om, hvorvidt vi kan komme på konference inden for vores eget udvalgsområde, siger Ulla Koman-Mejer og Nini Oken, der tilføjer, at andre kommuner gerne sender hele udvalget samt nogle af kommunens medarbejdere med på konference.

Annonce

"Det rene vrøvl"

Udvalgsformand Olfert Krog (DF) siger til JydskeVestkysten, at påstanden om, at de to socialdemokrater er forsøgt forhindret i at deltage, er det rene vrøvl.

- Ulla og Nini spurgte på mandagens udvalgsmøde ind til konferencen og deres egen deltagelse, og vi spurgte så til, hvad prisen for deltagelse var, og hvad vi kan få ud af det som udvalg. Jeg synes, det er sund fornuft at spørge til både pris og indhold af  konferencen, inden man melder sig til. Vi fik sidst på eftermiddagen mandag besked om cirka-prisen og om, hvad konferencen handler om, og de får nu besked om, at de kan deltage. Der er ingen dramatik i det her, men selvfølgelig spørger vi til prisen, ligesom vi som altid forventer, at udvalget bagefter får en orientering om, hvad man bringer med sig hjem af ny viden, siger Olfert Krog, der oplyser, at deltager-gebyret plus hotelovernatning for to personer løber op i 10.000 kroner, og hertil kommer så kørsel.

Annonce

Naturlig spørgelyst?

Nini Oken og Ulla Koman-Mejer har i skrivende stund fået melding om, at de kan deltage i konferencen, der er planlagt til at finde sted med fysisk fremmøde. Men de to socialdemokrater er stadig utilfredse med, at der tilsyneladende skulle en afstemning til.

Venstre-udvalgsmedlem Britta Bendix oplyser til JydskeVestkysten, at hun ikke har stemt om noget som helst i den retning, men i øvrigt - efter at pris og indhold på konferencen er oplyst - ikke har noget problem med, at Ulla Koman-Mejer og Nini Oken tager afsted:

- Havde det kostet 20.000 kroner per mand, så havde vi givetvis sagt nej - nogle af KL-kurserne har jeg syntes var ret dyre og begrænsede i udbytte. Jeg kan ikke se, hvorfor det nu er et problem for Nini og Ulla lige at oplyse pris og indhold og kvalificere, hvorfor man vil afsted. Jeg oplevede i øvrigt spørgsmålene til Nini og Ulla i den anledning som en naturlig spørgelyst og ikke udsprunget af, at nogle havde til formål at forhindre dem i at tage afsted, siger Britta Bendix.

Kort om

Kommunernes Landsforenings (KL)  Social- og Sundhedspolitiske Forum skulle have været afholdt den 6. - 7. maj 2021. Grundet corona har KL besluttet, at konferencen flyttes. Konferencen afholdes i stedet 10. - 11. juni i Aalborg Kongres og Kultur Center

På konferencen sættes fokus på de aktuelle dagsordener på social- og sundhedsområdet.

I 2020 skulle arrangementet have været afholdt den 14.-15. maj, hvor Nini Oken og Ulla Koman-Mejer også var tilmeldt, men det blev aflyst på grund af corona-pandemien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Sydjylland

Udlændinge- og integrationsministeren mødes digitalt med avisens læsere: Håber på spørgsmål fra borgerne

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce