Annonce
Haderslev

S: Prestigeprojekt er kommet op af syltekrukken

Første skridt til Jomfrustien blev taget for seks-syv år siden. Planerne blev skabt, fordi der manglede en forbindelse mellem den nye bydel på Haderslev Havn og de gamle kvarterer i den indre by. Også behovet for klimasikring var medvirkende.  Illustration: Masterplanen for Jomfrustien.
Haderslev Byråd har godkendt en ny organisering af Jomfrusti-projektet. Socialdemokratisk gruppeformand er glad.

Planerne for Jomfrustien er kommet et lille skridt nærmere. Det store, blå-grønne byfornyelses- og klimaprojekt går nemlig nu for alvor fra projekt til udførelse. Derfor har der været behov for at organisere arbejdet på en ny måde.

Hidtil har en styregruppe bestående af teknikere fra kommunen og Provas stået for ansvaret for initiativerne. Fremover ligger det politiske ejerskab hos Haderslev Byråd og Provas, mens det nye udvalg for vækst og velfærd udgør den politiske styregruppe.

Beslutningen om den nye organisering blev truffet på det seneste byrådsmøde, og Henrik Rønnow (S), der også er medlem af udvalget for vækst og velfærd, var mere end glad:


Jeg er hamrende glad for, at vi nu får taget Jomfrustien op ad den kommunale syltekrukke og forhåbentlig sat gang i projektet.

Henrik Rønnow (S)


- I kælderen gemmer vi vores forråd. Vi sylter og vi henkoger. Selv rødvin har godt af et par år dernede. Det er godt med en privat syltekrukke, men det er knap så godt med en kommunal syltekrukke. Jeg er hamrende glad for, at vi nu får taget Jomfrustien op ad den kommunale syltekrukke og forhåbentlig sat gang i projektet. Jeg kan ikke huske, hvornår vi første gang drøftede projektet, organisering og holdt borgermøde i slotsgade. Der er ikke sket noget i alt for lang tid. Hvis vi skal vende Haderslev og skabe vækst og udvikling, er Jomfrustien et nøgleprojekt. Vi hilser derfor omorganiseringen velkommen og glæder os til, at spaden bliver sat i jorden, sagde socialdemokraten.

Jomfrusti-projektet har fået sin egen projektleder, og der er også skabt en såkaldt grundfortælling, der skal bruges i forbindelse med fondsansøgninger i de kommende år.

Beslutningen om at etablere den blå-grønne bypark ved Teaterstien først, er blevet ændret. Nu begynder den store omdannelse af Jomfrustien ved havnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce