Annonce
Erhverv

S vil forbyde junkfood reklamer til børn

Socialdemokraterne vil forbyde markedsføring af usund mad rettet mod børn. De sparker en åben dør ind, mener fødevarebranchen.

Annonce

Det skal være slut med at se reklamer i tv, på nettet eller i blade, som lokker børn med junkfood.

Sådan lyder forslaget fra Socialdemokraterne i et nyt forbrugerudspil, som bliver præsenteret tirsdag eftermiddag.

- Vi har et stort fedmeproblem i Danmark, som vi skal gøre noget ved. Derfor er det helt oplagt at få begrænset markedsføringen af junkfood rettet direkte mod børn, siger Benny Engelbrecht, forbrugerordfører for Socialdemokraterne.

Det betyder ifølge Benny Engelbrecht, at restauranter for eksempel ikke må sammenkæde populært legetøj med usunde menuer.

Og at en kæde som McDonalds derfor vil være nødt til enten af afskaffe brugen af Happy Meals eller udvikle et sundt alternativ.

- Man kan med rette stille spørgsmålet om ikke et "Happy Meal" vil være mere muntert, hvis det rent faktisk var sundt, siger Benny Engelbrecht.

Hos McDonalds forstår adm. direktør Kristian Scheef Madsen ikke, at burgerkæden skal bruges som eksempel på en virksomhed, der kommer til at rette ind ved et forbud.

- Vi har ikke lavet markedsføring for Happy Meal over for børn på tv siden 2005, og vi stoppede i biograferne i 2008. Det er også værd at nævne, at vores Happy Meal indeholder både mulighed for at vælge økologisk mælk og gulerødder, siger han.

I erhvervsorganisationen Dansk Erhverv peger de på, at fødevarebranchen og mediebranchen allerede i 2008 lavede et frivilligt kodeks, der sikrer, at markedsføring af fødevarer med et for højt indhold af salt, sukker eller fedt ikke skal være tilladt i børnemedier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Esbjerg

Skole, gymnasium og fodboldklub sender hundredevis af unge i selvkarantæne: Mundbind kan være på vej til skolerne

Annonce