Annonce
Aabenraa

S vil forsikre de frivillige: Det er kun rimeligt

Arkivfoto: Claus Thorsted

Aabenraa: I modsætning til flere af kollegerne i byrådet er Socialdemokratiet fast besluttet på, at den frivillige indsats skal forsikres.

Således har samtlige socialdemokratiske repræsentanter i de forskellige fagudvalg stemt for forsikring.

- Vi synes, alle bør forsikres, når de yder en frivillig indsats. Det er ikke andet end ret og rimeligt. Alle de ansatte er jo forsikret, og det er dem, der laver frivilligt arbejde også. Det er for at få de sidste med, siger gruppeformand Erik Uldall Hansen (S).

Han er dog ikke klar over, hvor stort behovet egentlig er.

- Men det bliver jo en af de første opgaver, hvis det bliver vedtaget, at få kortlagt behovet og finde ud af, hvad det vil koste, siger han.

Han er heller ikke afskrækket af eksemplet fra Tønder Kommune, hvor det koster 57.000 kroner om året at forsikre dem, der yder en frivillig indsats.

- Der er jo i virkeligheden ikke tale om særlig mange penge, og selvom der selvfølgelig skal lægges administration oveni, tænker jeg ikke, opgaven er voldsom, når vi først kommer i dybden med den, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce