Annonce
112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Ole Olsen har tidligere forklaret, at han ikke fortyder videoen, men i et svagt øjeblik kan han godt se, at han reagerede uhensigtsmæssigt, som han siger. Foto: Screenshot fra videoen
Sagen mod Ole Olsen, der har været undervejs siden sommeren 2018, er blevet udskudt. Det skyldes, at Ole Olsens advokat mente, at dommer Peter Hageman Christensen er inhabil. En holdning, som hverken dommeren selv eller anklagemyndigheden deler, men som betyder, at sidste punktum i sagen ikke blev sat onsdag, selvom det var planen.

Kolding: Ole Olsens forsvarer, Gert Verner Jørgensen, kunne næsten ikke vente med at få ordet. Med et forventningsfuldt smil rejste han sig med pegefingeren oppe, satte sig ned igen og gentog bevægelsen et par gange.

Dommer Peter Hageman Christensen måtte grinende bede Gert Verner Jørgensen vente. Et par faste procedurer skulle først overstås. Da Gert Verner Jørgensen endelig fik ordet, forsvandt den muntre stemning dog. Advokaten såede tvivl om Peter Hageman Christensens habilitet.

Det var nemlig kommet Gert Verner Jørgensen for øre, at dommerens ægtefælle er ansat i Kolding Kommune. Og da det er kommunen, der har politianmeldt Ole Olsen for blandt andet chikane, mente advokaten, at Hageman Christensen var inhabil. Også selvom ægtefællen er ansat i en forvaltning, der ikke har noget med sagen at gøre.

Anklager Camilla Jørgensen var ikke enig i den påstand. Så langt fra.

- Sagen handler om konkrete medarbejdere i en helt anden forvaltning, og jeg mener, at det går langt ud over grænsen, at vi overhovedet skal overveje inhabilitet, sagde hun, hvorefter Peter Hageman Christensen trak sig tilbage for at overveje spørgsmålet om hans habilitet.

Annonce

Sagen handler om konkrete medarbejdere i en helt anden forvaltning, og jeg mener, at det går langt ud over grænsen, at vi overhovedet skal overveje inhabilitet

Anklager Camilla Jørgensen

Sagen udskudt

Sagen mod Ole Olsen har været undervejs, siden han blev politianmeldt i sommeren 2018. Kolding Kommune meldte ham til politiet, fordi han havde offentliggjort en video på YouTube, hvor han hang navngivne ansatte på Jobcenter Kolding ud. Han kaldte blandt andet medarbejderne for tåber, åndsboller og plattenslagere. Ifølge anklageskriftet skulle Ole Olsen efterfølgende have chikaneret medarbejderne på mail gentagne gange.

Det var meningen, at der skulle sættes punktum for sagen mod Ole Olsen onsdag, men den blev udskudt, selvom Peter Hageman Christensen ikke vurderer, at han var inhabil.

- Det kan ikke føre til, at dommeren erklæres inhabil, fordi hans ægtefælle er ansat i en helt anden gren af Kolding Kommune og i øvrigt ikke har haft noget med sagen at gøre, sagde han.

Den beslutning valgte Gert Verner Jørgensen og Ole Olsen straks at kære til landsretten, der nu skal tage stilling til Hageman Christensens habilitet. For nuværende er det uvist, hvornår sagen igen vil komme for retten.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce