Annonce
Esbjerg

Sag om siloer ved svinefarm begæret i byrådet

Udvalgsformand Karen Sandrini(S) har sammen med andre medlemmer af Plan & Miljøudvalget begæret sag om nye siloer ved Gørding i byrådet. Arkivfoto
Trods indstilling fra kommunens miljøforvaltning om at godkende opførelse af nye siloer ved svinefarm nær Gørding, blev sagen begæret i byrådet af S og SF ved tirsdagens møde i Plan & Miljøudvalget, fordi siloerne er for høje.
Annonce

Gørding: Selv om to nye siloer ved svinefarm på Tangevej ved Gørding vil blive for store, og derfor blandt andet ville påvirke områdets uforstyrrede og værdifulde landskab, havde kommunens miljøforvaltning forud for tirsdagens møde i Plan & Miljøudvalget indstillet til politikerne, at siloerne skulle godkendes, og at der skulle meddeles miljøgodkendelse til udvidelse af svineproduktionen.

Men sådan kom det foreløbigt ikke til at gå.

V og DF stemte for indstillingen mens S og SF stemte imod. S og SF dermed var i undertal, og derfor begærede man sagen i byrådet, forklarer udvalgsformand Karen Sandrini(S)

- Vi mener, at byggeriet set ud fra en landskabsmæssig vurdering bliver for voldsomt. Siloerne er for store i forhold til reglerne, og vi mener det dermed vil kunne danne præcedens for andre, der kunne ønske at bygge så højt i landskabet, siger Karen Sandrini.

Hun mener desuden heller ikke, at ansøgers argument om merudgift på 357.000 kr. ved at opføre tre mindre siloer i stedet for to siloer, der er for store, bør have indflydelse på placeringen i kommunen, når ansøger er så stor en virksomhed som Bakkebo Landbrug ApS, der ejes af Martin Lund Madsen.

- Vi har et sårbart landskab, og landbrug og beboelse er man nødt til at tilpasse de omgivelser, det opføres i, siger Karen Sandrini.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

22-årig var blevet afhængig af at true småpiger til sex-optagelser: Jeg er glad for, jeg blev anholdt

Annonce