Annonce
Debat

Sag om smugling af ornesæd burde vække politiets interesse

Annonce

Læserbrev: JV bragte søndag 5. juli 2020 en meget interessant artikel under overskriften "Dømt i sædshampoo-sag: Storbonde har svigtet mig". Artiklen har givet stof til eftertanke. Er det kun de små "svin" - undskyld udtrykket - som har fået straffen at føle, eller er der større "svin" - igen undskyld udtrykket - som stod bag affæren med storkapitalen i ryggen.

Sagen går på smugling af ornesæd i shampoo-flasker under talrige rejser til Australien. To blev dømt i sagen, svineavler Torben Sørensen, medejer af GD Pork (3 års fængsel/afsoning 18 måneder) og avlschef i samme virksomhed, Henning Laue (2 års fængsel/afsoning 8 måneder). I artiklen udtrykker Henning Laue vel efter min mening sin bitterhed og mangel på forståelse for, at "bagmændene" benægter alt, og dermed går fri. GD Pork er for en tid tilbage gået konkurs med store tab til følge for kapitalejerne bag selskabet. Ideen bag smuglingen var at skabe en super-gris i Australien. Danske svin føder 32 smågrise per års-so, mens de australske kun føder 26. Store gevinstmuligheder! Det er ikke hvem som helst, som ejede og sad i bestyrelsen for GD Pork. Navne som tidligere formand i LandboSyd, storbonde Henrik Enderlein, godsejer Christian Peter Nymann og storbonde Jørgen Tørnæs popper op. De benægter alt og kender ikke til sæd-shampoo-transporterne.

Dommeren i Australien slog med retshammeren i hånden fast, at bagmændene burde have langt højere straf end de dømte. Jeg kender ikke til sagens detaljer; men det burde vel også interessere dansk politi, om der er andre end de to dømte, der har haft økonomisk interesse i at få eksporteret dansk svineavl til Australien på ulovlig vis. Jeg spørger bare.



Jeg kender ikke til sagens detaljer; men det burde vel også interessere dansk politi, om der er andre end de to dømte, der har haft økonomisk interesse i at få eksporteret dansk svineavl til Australien på ulovlig vis.

Torben Skov
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Hver femte turist ønsker mere afstand

Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Annonce