Annonce
Sport

Sagan slog endelig til: Jeg prøver hver dag

Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix
Peter Sagan har haft en stille sæson, men onsdag slog han for 12. gang til i Tour de France.

Med blot tre sejre i 2019 gik Peter Sagan ind til Tour de France med et usædvanlig stille forår bag sig.

Derfor faldt spurtsejren på 5. etape på et tørt sted for den sejrsvante slovak, der hentede karrierens 12. etapesejr i det franske etapeløb.

- Når jeg ikke vinder, spørger alle mig om, hvad der er galt. Som man kan se: Der er ikke noget galt. Alle behøver bare held og en god dag for at lykkes.

- Jeg prøver hver dag, og på tidspunkt lykkes det. Man skal bevare tålmodigheden. Mine holdkammerater skal have tak, for de gjorde et stort arbejde, siger Peter Sagan.

Han havde maveproblemer tidligt i sæsonen, og selv mener han, det har medvirket til, at det "kun" blev til tre sejre inden Tour de France.

- Selv om jeg kun var syg i nogle dage, tror jeg, at min krop har lidt under det. Men alle sæsoner er forskellige. Et år går det fantastisk, næste år går det ikke så godt, siger Peter Sagan.

Han er allerede godt på vej til at vinde den grønne pointtrøje for syvende gang, hvilket vil være rekord.

I pointtabellen er Sagan efter 5. etape 47 point foran nærmeste forfølger, Sunweb-kaptajnen Michael Matthews.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce