Annonce
Tønder

Sagen er bøf: Steaken åbner dørene i Tønder

Nico Wendicke er indehaver af Tønders nye restaurant, Steaken. Han har fået branchen ind med modermælken. Hele familien er i restaurationsbranchen.Foto: Betina Skjønnemand

Tønder: Tønder har fået en ny restaurant.

I gågaden har Nico Wendicke åbnet restauranten Steaken i de lokaler, der før husede Marcels Brasserie. Opstarten har været lang og sej for den 26-årige restaurantejer.

- Vi har kæmpet med rigtig mange ting. Der blev ved med at dukke nye ting op, som skulle ordnes. Men nu er der kommet styr på tingene, fortæller Nico Wendicke.

Steaken havde første åbningsdag torsdag, og gæsterne i den nye restaurant kan glæde sig til at sætte tænderne i en god bøf. Men der er også andre ting på menukortet.

- Vi har også salater og smørrebrød på kortet, men jeg har med vilje forsøgt at skille mig ud fra det, vi allerede har i byen. Jeg ønsker ikke at være en konkurrent til de andre men en kollega, forklarer Nico Wendicke.

Nico Wendicke vil selv stå i køkkenet i Steaken, og han har ansat Kevin Wilkenskjeld som restaurantchef.

Steaken åbner normalt ved middagstid, så restauranten råder over både et frokostkort og et aftenskort. Søndage og mandage er indtil videre lukkedage.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce