x
Annonce
Læserbrev

Sagen om ny virksomhed ved Varde Hovedvej 17

Læserbrev: Jeg må som lokalt medlem af Danmarks Naturfredningsforening tage medansvar for vores ageren i sagen. Men jeg har også forståelse for ansøgers frustrationer. Han skal dog rette sin kritik mod kommunen, for den har grundlæggende svigtet sit ansvar.

Da kommunen i sin tid modtog ønsket fra ansøger om at oprette ny virksomhed med 7-10 medarbejdere på en ejendom, hvis eneste vejadgang er direkte til en af kommunens mest trafikerede veje, hovedvej A11 burde alle røde alarmlys have blinket. Det er børnelærdom for en erfaren planlægger at hæve øjenbrynene og undersøge vejadgangsbestemmelserne, hvis der kommer sådan en sag ind på ens bord.

Kommunen burde omgående have undersøgt, om Vejdirektoratet havde været inde i sagen, og når det blev klart, at det ikke var tilfældet, skulle sagen til høring der allerførst. Så var den givet allerede da blevet lukket.

Det er utroligt, at kommunen, som man nu kan læse i klagenævnets afgørelse, vurderer det trafikale adgangsproblem så lemfældigt, som den gør. Og det ovenikøbet i en tid, hvor kommunen i årevis har besværet sig over manglende fremkommelighed på hovedvej A11.

Der må være nogle chefer i kommunens forvaltning som har røde ører, og som også i denne sag bør være glade for en vågen Naturfredningsforening.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce