Annonce
Billund

Afgørelse om vejspærring trækker ud: Formand vil først tale med beboere

Vejspærringen har delt vejen på Lupinvænget i en hel del år. Arkivfoto: Martin Ravn
Per Nyhus, formand for teknik- og miljøudvalget, vil tale med nogle af beboerne på Lupinvænget, hvor en vejspærring står til at skulle fjernes. Han vil være sikker på, at de ved, at noget lignende ikke kan genskabes straks. Derfor blev sagen taget af december-dagsordenen.
Annonce

Billund Kommune: En sag om en vejspærring på Lupinvænget i Grindsted skulle have været afgjort på teknik- og miljøudvalgets dagsorden i december.

Per Nyhus (DF), udvalgsformand, fik dog sagen taget af. Han vil undersøge omstændighederne på Lupinvænget nærmere, inden han sender den til politisk behandling.

- Jeg vil gerne være sikker på, at beboerne på Lupinvænget ved, at man ikke bare sætter sådan en vejspærring op igen lige med det samme, siger Per Nyhus, der endnu ikke har haft lejlighed til at komme rundt om sagen.

- Vejspærringen kom op af en grund for cirka 15 år siden. Jeg kender ikke historien bag den, men der skulle have været et problem med biler, der kørte for hurtigt, siger Per Nyhus, der kan se fordele og ulemper ved en vejspærring.

Helt lavpraktisk er der i vores lille kommune flere og flere steder, hvor folk føler sig generede af at der bliver kørt for stærkt. Derfor har jeg købt lidt tid til at undersøge det nærmere.

Per Nyhus, udvalgsformand (DF)

Annonce

Nye regler

Lupinvænget er til debat, da vejspæringen skal fjernes, ellers skal halvdelen af vejen skal have nyt navn for at leve op til nye regler på vejnavneområdet.

Forbliver vejen, som den er i dag, kan det forhindre ambulance og brandvæsen i at komme hurtigt frem til en ulykke, når chaufførerne ikke ved, at vejen er spærret midtpå.

Debatten har delt beboerne på Lupinvænget, hvor flertallet har ønsket at få vejspærring fjernet. Nogle af beboerne er dog bekymrede for, hvordan det vil påvirke farten på gaden.

Annonce

Stikke en finger i jorden

Kommunen har i stedet for vejspærringen tilbudt beboerne trafiktælling og -målinger for at finde ud af, om der - ligesom da vejspærringen blev sat op - er problemer med hurtigtkørende biler på strækningen.

- Hvis man fjerner afspærringen, og det viser sig, at der bliver kørt for stærkt, så vil det tage noget tid og blive brugt nogle penge på at lave en anden løsning, som først skal behandles og godkendes af politiet, og et vejbump kan også give gener med lyd for de folk, der bor tæt på, siger Per Nyhus.

Han vil nu stikke en finger i jorden og tale med nogle af beboerne på Lupinvænget.

Per Nyhus ser det ikke som en umulighed, at vejen kan skifte navn, og vejspærringen forblive, hvor den er.

- Det er sket før. For et par år siden kom Gl. Vejlevej til at hedde Dalagervej, fortæller han.

Rasmus Møller Rathe er en af dem, der frygter, hvad der vil ske, hvis vejspærringen bliver fjernet på Lupinvænget. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce