Annonce
Sport

Saksesparksmålscorer: Det er en kamp, vi skal vinde

Stefan Gartenmann ligger her nederst i bunken, efter han gjorde det til 1-0 på et saksespark. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

SønderjyskE-lejren var ikke tilfredse med dagens præstation mod Hobro, hvor en 1. halvleg med dominans og føring blev sat over styr lige efter pausen.

Reaktioner: En 1-0-føring ved pausen hjemme mod superligaens bundhold fra Hobro blev ikke til tre point. I 2. halvleg fik SønderjyskE en lynhurtig udligning mod sig, og siden fik man aldrig samme overtag som i 1. halvleg. I stedet blev det en livlig affære, som kunne være gået begge veje.

- Det er en kamp, vi skal vinde. Vi skal få lukket kampen noget hurtigere, da vi har overtaget i 1. halvleg, og i stedet får vi en kold dukkert med udligningen lige efter pausen, sagde Stefan Gartenmann efter kampen, hvor han scorede et flot saksesparksmål til 1-0.

Det var et mål, som efter kampen stod lidt uklart for målscoreren.

- Det var bare ren eufori efter målet, og så bliver man overfaldet af holdkammeraterne. Da bolden kom til mig, tænkte jeg bare, at jeg skulle prøve et eller andet, og jeg blev noget overrasket, da den glider ind, fortalte Stefan Gartenmann om målet.

Annonce

Fik for lidt ud af den gode periode

Målet overskyggede dog naturligt nok ikke skuffelsen over, at man ikke fik de tre point. Derfor var hverken Gartenmann eller Claus Nørgaard efter kampen tilfredse med præstationen. I 1. halvleg fungerede de ting man havde snakket om ellers, men scoringen efter pausen vendte kampen.

- Vores plan var at smadre igennem, så vi kunne få overtaget. Det lykkedes også i 1. halvleg, men i 2. halvleg er Hobro bare skarpere i duellerne, og de får et par procenter mere af scoringen, og så bliver alt bare lidt nemmere. Jeg synes, vi var klar fra 2. halvlegs start, men efter scoringen kan man jo godt spørge, om vi var klar nok, sagde Gartenmann videre.

Den holdning delte Claus Nørgaard også.

- Vi skulle have gjort mere i vores gode periode i 1. halvleg, og vi skal generelt blive bedre til at få mere ud af vores gode perioder. 2. halvleg er mere jævnbyrdig, da vi ikke rammer samme niveau og kvalitet som i 1. halvleg. Men vi skal vinde, når vi er så dominerende som i 1. halvleg, sagde Claus Nørgaard.

Som så mange gange før i sæsonen står SønderjyskE altså med en kamp, hvor man ikke fik de point, som spillet måske var til. Måske nogle af de manglende point kan hentes i nogle af de næste par kampe, hvor man møder hold fra den bedre ende af tabellen, hvor SønderjyskE er udfordreren. Næste kamp er om 15 dage i udekampen på Brøndby Stadion. Derefter venter FCM hjemme og FC Nordsjælland ude.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce