Annonce
Sport

Saksesparksmålscorer: Det er en kamp, vi skal vinde

Stefan Gartenmann ligger her nederst i bunken, efter han gjorde det til 1-0 på et saksespark. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

SønderjyskE-lejren var ikke tilfredse med dagens præstation mod Hobro, hvor en 1. halvleg med dominans og føring blev sat over styr lige efter pausen.

Reaktioner: En 1-0-føring ved pausen hjemme mod superligaens bundhold fra Hobro blev ikke til tre point. I 2. halvleg fik SønderjyskE en lynhurtig udligning mod sig, og siden fik man aldrig samme overtag som i 1. halvleg. I stedet blev det en livlig affære, som kunne være gået begge veje.

- Det er en kamp, vi skal vinde. Vi skal få lukket kampen noget hurtigere, da vi har overtaget i 1. halvleg, og i stedet får vi en kold dukkert med udligningen lige efter pausen, sagde Stefan Gartenmann efter kampen, hvor han scorede et flot saksesparksmål til 1-0.

Det var et mål, som efter kampen stod lidt uklart for målscoreren.

- Det var bare ren eufori efter målet, og så bliver man overfaldet af holdkammeraterne. Da bolden kom til mig, tænkte jeg bare, at jeg skulle prøve et eller andet, og jeg blev noget overrasket, da den glider ind, fortalte Stefan Gartenmann om målet.

Annonce

Fik for lidt ud af den gode periode

Målet overskyggede dog naturligt nok ikke skuffelsen over, at man ikke fik de tre point. Derfor var hverken Gartenmann eller Claus Nørgaard efter kampen tilfredse med præstationen. I 1. halvleg fungerede de ting man havde snakket om ellers, men scoringen efter pausen vendte kampen.

- Vores plan var at smadre igennem, så vi kunne få overtaget. Det lykkedes også i 1. halvleg, men i 2. halvleg er Hobro bare skarpere i duellerne, og de får et par procenter mere af scoringen, og så bliver alt bare lidt nemmere. Jeg synes, vi var klar fra 2. halvlegs start, men efter scoringen kan man jo godt spørge, om vi var klar nok, sagde Gartenmann videre.

Den holdning delte Claus Nørgaard også.

- Vi skulle have gjort mere i vores gode periode i 1. halvleg, og vi skal generelt blive bedre til at få mere ud af vores gode perioder. 2. halvleg er mere jævnbyrdig, da vi ikke rammer samme niveau og kvalitet som i 1. halvleg. Men vi skal vinde, når vi er så dominerende som i 1. halvleg, sagde Claus Nørgaard.

Som så mange gange før i sæsonen står SønderjyskE altså med en kamp, hvor man ikke fik de point, som spillet måske var til. Måske nogle af de manglende point kan hentes i nogle af de næste par kampe, hvor man møder hold fra den bedre ende af tabellen, hvor SønderjyskE er udfordreren. Næste kamp er om 15 dage i udekampen på Brøndby Stadion. Derefter venter FCM hjemme og FC Nordsjælland ude.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce